Гешев за шпионския скандал у нас: Те продадоха страната си за стотинки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:51 / 20.03.2021
3284
"Не бих сравнил схемата с което и да е дело у нас до момента. Случаят е без аналог.". Това заяви пред БНТ главният прокурор Иван Гешев относно разбитата в София група за шпионаж в полза на Русия. 

"Никой не обича предателите. Тези хора продадоха страната си за стотинки", категоричен бе той.

"Поинтересувах се от запознати източници. В исторически план не е наличен такъв случай след 9 септември 1944 г. В Европа и ЕС единственият, с който може да се правят аналогии, е петорката от Кеймбридж", заяви Гешев.

"Тези аналогии могат да не са толкова сериозни, понеже там става дума за служители от сигурността, които десетки години са развивали такава дейност. Трима от тях са избягали в Съюза. При нас за щастие никой не успя да избяга, не че не са направили опит", каза още той.

"Гордея се с това, което направиха българските служби за сигурност и прокуратура в последните няколко месеца. Отделно българските служби показаха, че са възстановили оперативния си потенциал, който бе съсипан след 89-та", добави Гешев.

"Става дума за дело, свързано с чувствителна информация, касаеща сигурността не само на България, но и на НАТО, ЕС и САЩ. Взети са всякакви мерки за ограничаване на проблеми, свързани със сигурността", увери главният прокурор.

"Прокуратурата процедира последните 3-4 г. така - по всеки случай сме открити, за да информираме максимално пълно българските граждани в обема, който законът разрешава. Българските гражданите имат право да знаят максимално позволения обем от информация, за да си изградят една или друга гледна точка", заяви Гешев.

Той уточни, че се е споделяла информация за всякакви случаи, както и около "човек, укриващ се в О.А.Е." и добави: "Трябваше да се види колко е грозно това, което правят всички тези хора".

Виж коментарите (0)

Още по темата (195):
02.03.2024 Грозев: Още българи ще бъдат арестувани заради шпионаж в полза на Русия
27.02.2024 Задържаха български бизнесмен заради съмнения, че е руски шпионин
26.02.2024 ДАНС блокира достъпа на двама руски шпиони до България
14.02.2024 Руските шпиони в Народното събрание и МО с нови обвинения
08.02.2024 Съдът пусна антимафиотa, обвинен в шпионаж за Русия 
08.02.2024 Решават съдбата на задържания за шпионаж служител на ГДБОП
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).