Финансов скандал: Присвоени ли са евросредства от районен кмет в София?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:47 / 23.02.2021
1871
Кметът на столичния район "Красно село" от "Демократична България" Росина Станиславова бе уличена, че е платила на себе си и свои служители част от парите по европейска програма програма "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания". Този скандал избухна на заседание финансовата комисия към Столичния общински съвет.

В общинския съвет е получена жалба, че по време на изпълнението на проекта Станиславова е раздала на самата себе си и на свои служители "крупни суми“ от бюджета на програмата. В няколко писма шефът на финансовата комисия към СОС Георги Георгиев е поискал от Станиславова конкретна финансова информация за раздадените суми по проекта и 2.2021 г.

Кметицата на "Красно село" платила на себе си част от парите за възрастни с COVID-19 - лицата, които са ги получили. Конкретен отговор от район "Красно село" обаче не е получен, а вместо това е поискано Георгиев да посочи на какво правно основание изисква такава информация. Дори и след посочени правни основания обаче от Станиславова отново не е постъпил конкретен отговор.

Затова тя бе изслушана днес на заседанието на комисията. Става дума за проект за предоставяне на патронажна грижа, който се финансира с европейски средства. По него районът е получил 375 000 лв. и вместо индикативните над 200 души е предоставил услугата на 510 лица, подчерта Станиславова.

Шефът на финансовата комисия в СОС Георги Георгиев се включи на живо в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS, за да внесе повече яснота по случая.

По думите му скандалът се състои в това, че Георгиев 4 пъти е изискал информация дали написаното в жалба от гражданин е вярно, искал е отчет за изпълнение на проекта "Патронажна грижа“, но без резултат.

"Когато хора от администрацията работят допълнително по програма е нормално да получават бонуси, но не и кмета.  Тя се е самоназначила на половин работен ден като ръководител на проекта", обясни той.

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев обясни, че и преди е имало проблеми в район "Красно село", но е неморално усвояването на средства по програмата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).