Ето какво ни чака, ако не върнем бърз кредит

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
15:21 / 31.01.2022
47258
Все по-често хора, които имат материални затруднения, било забавена заплата или високи сметки, прибягват до така нареченото небанково кредитиране. 

Ако има плюс при бързите кредити то е, че получавате сумата много бързо и кандидатстването е максимално опростено. Минусите, обаче хич не са малко и е добре да знаете - какво ви очаква, ако пресрочите плащанията. Правилата са по закон, но винаги има изключения.

При наличие на забава от страна на кредитоискателя се прилага законна лихва – тя се изчислява съгласно взетата сума и извършените за събирането на задълженията разходи.

Когато един клиент е некоректен, това се отразява на кредитното му досие – информацията се подава в така нареченото ЦКР (Централен Кредитен Регистър), където има сведения за всяко лице, възползвало се от банково и небанково финансиране. До платформата имат достъп всички институции за кредитиране в страната.

Ако забавянето трае повече от 60 дни, се предприемат други действия. В този случай кредитната фирма има право да възложи на трети лица събирането на задълженията по бързия кредит. 

Част от колекторските фирми, обаче прибягват до прийоми, които са извън законовите и морални норми. Това е и причината да се подготвят нови правила, според които този бизнес да не упражнява тормоз върху хората, било те и некоректни платци.

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Проверяват инцидента с пътника, нападнал с юмруци кондуктор във в...
Тъщата на Пейо поиска домашен арест, съдът я поряза
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
Бизнесдама: Предстои откриване на голям мол на 15 км от България
Разкриха измама за милиони за сметка на страданието на хората
Младеж се изгаври с паметника "Майка България"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).