Експерт: Една дама преди цикъл има нужда от по-тежка храна, защото може да удуши половинката си

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
13:10 / 10.11.2022
12018
"Вече има по-малко слънце, става студено, има различни метаболитни типове. Колкото по- студено става означава, че имаме нужда от по-тежка храна.

"Една жена преди цикъл има нужда от по-тежка храна, защото може да удуши половинката си. Докато дама след цикъл - от по-лека храна. Оттам идва и израза "Жената е в цикъл, не я закачай". Просто тя е гладна, има много повече нужда от макро и микронутриенти, отколкото когото не е.

"На Балканите повечето сме смесен тип. Тежките храни при такъв тип хора са - свинско, телешко и т.н."

"По принцип искаме сладко, когато имаме недостиг на протеини. Един хранителен режим трябва да е плавен, постепенно - тялото да се адаптира."

Ако обичаме кафето с мляко, най-вероятно сме протеинов тип. Само въглехидратните могат чисто кафе", заяви пред БНТ Емилия Белчева, експерт по здравословен начин на живот.

"Най-правилно е да вечеряме 4 часа преди лягане. В 18, ако си лягаме в 22 часа или в 20, ако си лягаме около полунощ, за да свалим инсулина и каквото сме яли да сме го разградили, а не цяла вечер да седи в тялото. Инсулинът може да се свали, докато сме будни.", каза още Емилия Белчева.

"Аз лично не одобрявам добавките тип хапчета. Аз съм за билки и плодове. Например растението мака  подобрява кожата, паметта, косата, либидото. Помагайки си с плодове и зеленчуци, а не с химия, тогава тялото наистина е здраво."

"Сутрин не трябва да се пие кафе, а топло вода. Кафето е киселинно. Яйцата, пържолите са добра закуска. Ако сме въглехидратен тип може да не ядем 12:00, а дотогава да пием вода", допълни тя

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).