ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Допълнителни 1500 лв. за лекарите и 900 лв. за сестрите в спешните отделения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 12.04.2016Коментари (2)3333
© Plovdiv24.bg
Чрез сериозни инвестиции в апаратура и специална методика за по-високи заплати в Спешните отделения, държавата гарантира на медицинския персонал в този сектор нови трудови доходи. Това заяви днес във Велико Търново министърът на здравеопазването Петър Москов.

"Извън това, което получават по щат, лекарите ще вземат допълнително на месец 1500 лв., а сестрите 900 лв. Това е тежка и непривлекателна работа и трябва да има икономическа причина да останат в спешното. 

Това е възможно не заради един или друг министър , а заради комплексната политика на правителството. Държавата гарантира, че ще се получават тези средства", допълни здравният министър.

Петър Москов коментира, че по повод протестите на общо-практикуващите медици, проблемите не са се туширали, а са получили разбиране. "Този диалог е на дневен ред. Изразявам съжаление, че исканията на общо-практикуващите лекари, свързани с това да имат възможността по добре и пълноценно да обгрижват болните си от първия момент с лекарския съюз не бяха предмет на действие, но това е поука която всички ние си извлякохме", каза министър Москов.

Той допълни, че за бумащината средното количество знаци попълнени на компютър при консултации и прегледи е 180 знака. "Не мисля, че това е толкова страшно. Няма напрежение в общинските болници, защото с асоциацията на общините много дълго и конкретно изговаряхме всеки детайл."

"Методиката на отдалечените и труднодостъпни болници е в ход", обясни Петър Москов. Здравният министър подчерта, че не дели болниците по форма на собственост, а на такива, които лекуват пълноценно и други, които инвестират едни пари с цел бизнес.

"Болниците с големи структури нямат отношение към протести. Ако някой е направил в къщата на баба си нещо, което нарича болница, кръстил го е асоциация и е много шумен по този повод, това е негов проблем.

Време е лекарите да се разделим от търговците. За лекарите трябва добро възнаграждение и достойни условия за работа, а за търговците да се грижи невидимата ръка на пазара", категоричен е Петър Москов.

Той присъства на откриването на обновените отделения по неонатология и по акушеро-гинекология на областната болница във Велико Търново, които не са ремонтирани от 1984 г. Реконструкцията е извършена с 400 000 лв отпуснати от Министерството на здравеопазването.


Източник: Труд







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 12.04.2016 г.
0
 
 
Значи вече един лицензиран убиец без нито един пациент,но с няколко хиляди клиента,ще получава с 1500 лв повече за убийствата и безхаберието си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: