Цветан Василев: КТБ е жертва на кръга около ДПС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:48 / 11.12.2014
4441
Корпоративна търговска банка АД е жертва на една позорна кампания, организирана от политико-икономическия кръг на ДПС. Целта на кампанията беше да доведе банката до изкуствена несъстоятелност, за да се придобият активите й на атрактивни цени, както и да се стопят няколко дълга, казва Цветан Василев пред немския вестник "Ханделсблат" в материал, публикуван в печатната версия на изданието на 9 декември 2014 г.

Според Василев това се случва благодарение на политици и ключови фигури от българската прокуратура, които обслужват частни интереси.

Той споделя, че като едноличен собственик на най-големия акционер в банката е предприел правни действия срещу незаконното отнемане на лиценза на КТБ АД. 

Според него Корпоративна търговска банка АД никога не е имала проблем с ликвидността. Василев подчертава, че въпреки масираната кампания срещу КТБ АД през последните години, тя е обслужвала компании, чиято годишна EBITDA надхвърля 240 милиона евро.

Относно обвиненията в кражба, той коментира: 

"230 млн евро са останали в КТБ АД по сметките на фирми, свързани с мене. Няколкостотин хиляди евро са по личните сметки на мен и моето семейство" и допълва, че ще направи всичко възможно, за да излезе истината наяве и да докаже своята невинност.

"Краят на КТБ АД е в резултат на комплот", обобщава Василев. 

Според него Българската централна банка и правителството са позволили да се злоупотреби и с информация относно сметките на клиентите. 

"Имена и състояния на сметки станаха публични без съгласие на клиентите и въпреки че това е незаконно. В допълнение, на кредитополучателите не им беше разрешено да покриват своите вноски с депозитни средства от сметките им", коментира мажоритарният акционер на банката.

Василев казва още, че ще се завърне в България, когато е гарантирана сигурност за него и семейството му и има ясни индикации за справедлив процес.

Виж коментарите (9)

Още по темата (104):
06.10.2021 Делян Пеевски дойде на разпит в ДАНС
10.01.2018 Делян Пеевски проговори и каза шокиращи неща! Истина ли са?
16.08.2017 Международна заповед за арест за дъщерята на Цветан Василев
04.12.2016 Гриша Ганчев разказа за Цветан Василев и Бойко Борисов
09.06.2016 Съдът в Белград разреши екстрадирането на Цветан Василев
13.04.2016 Продават завод край Пловдив заради необслужван кредит към КТБ
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).