Циганинът убил Вероника, докато си чакал влака

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
14:52 / 07.03.2015
5153
Рецидивистът Илиян Здравков е убил 23-годишната Вероника на 28 февруари във Велико Търново, докато си чакал влака за Горна Оряховица.

Циганинът отишъл на жп гарата, където в 19.32 ч. по разписание трябвало да пристигне пътническата композиция, след като преди това си бил търсил работа във Велико Търново.

Докато се шляел по перона, видял 23-годишната студентка, която напуснала работното си място в мебелния магазин на 200 м от гарата, около 18.50 ч.

Щом видял момичето да пресича линиите и да се отправя към града по пустата и неосветена пътека, му хрумнало да я обере.

Проследил я през моста на река Янтра и на около 15 метра в ляво от него, я ударил по главата с носената у него тесла.

Продължил да нанася удари, докато момичето спряло да мърда. После завлякъл тялото в реката, прибрал оръжието, дамската чанта на Вероника и мобилния й телефон и успял да се метне в мотрисата към Горна Оряховица. 

Влакът пристига по разписание в 19.37 ч., а в 19.42 той вече опитвал да използва дебитната карта на жертвата си на банкомата в гаровата сграда. 

Данните от системата "Борика" обаче били получени в МВР едва на 5 март около 16 ч., обясниха на пресконференция тлавният секретар на МВР Светлозар Лазаров и наблюдаващият прокурор Цани Попов. 

40-годишният рецидивист е направил пълни самопризнания, обяснил, че не знае защо е продължил да я удря и поискал да съдейства на разследването. Предстои с него да се извърши следствен експеримент.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (30)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).