Част от страната в капана на лошото време

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:28 / 25.01.2014
3029
Снегът създаде проблеми за шофьорите в Русе, Силистра и в Родопите. За цялата страна е в сила предупреждение за опасност от силни валежи, вятър и поледици.

Усложнена е обстановката в Смолянска област. Мокър сняг започна да се сипе още през нощта и до сутринта по високите части натрупа над 30 см. Това наложи по проходите да се въведат ограничения за движение при зимни условия. Голяма част от шофьорите не спазваха знака за вериги и закъсваха по пътя. Според тях обаче виновни за проблемите им са снегопочистващите фирми.

Второ денонощие Силистренска област е в капана на зимата. Повече от 12 часа в региона вали обилен сняг. Заради силния вятър на много места има снегонавявания. По всички направления в региона работят почистващи машини. Много от шофьорите обаче смятат, че зимата пак ни е изненадала. Въпреки усложнената зимна обстановка, тази сутрин на автогарата в Силистра автобусите се движиха по разписание.

Поледица и снегонавявания усложняват пътната обстановка в Русе. Поради валежи и рязко падналите температури на много места се е образувала поледица. Скоростта на вятъра достигна 72 км/час.

Километрична опашка от камиони изчаква часове наред, заради ограничаване на движението по пътя Русе - Бяла. Пътят е затворен само за камиони, тъй като много от тежкотоварните автомобили аварираха. От Областното пътно управление в Русе информираха, че е мобилизирана е цялата налична техника по почистването и опесъчаването на пътищата в областта.

Повечето републикански пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Затворени са проходите "Златишки" и "Върбишки". За "Троянския" е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета. "Дюлинският" проход е затворен за движение на товарни коли. За "Петрохан" камионите трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Всички превозни средства по пътя Батак - Доспат трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета. С вериги трябва да се движим и през проходите Превала и Пампорово.

Пристанищата във Варна и Бургас са затворени от тази сутрин заради силния вятър. Забранени са маневрите на всички плавателни съдове. Поривите на вятъра по южното Черноморие достигат 20 метра в секунда.

Във Варна летището функционира нормално. В града няма данни за паднали клони или инциденти, причинени от силния вятър.

Източник: Нова телевизия


Виж коментарите (0)

Още по темата (171):
19.08.2014 EVN изчисли: 55 лева средна сметка за парно и топла вода в Пловдив
23.04.2014 EVN обяви край на отоплителен сезон 2013/2014 г.
17.04.2014 Зимното почистване на републиканската пътна мрежа е струвало 44,5 млн. лв.
17.03.2014 EVN: Средно по 60 лева за парно през февруари в Пловдив
11.03.2014 Проводник падна в Марица
11.03.2014 Край! Зимата си отива от Пловдив!
Още новини от Национални новини:
Мощна градушка удари част от Южна България, изпочупени са стъкла ...
Буря връхлетя Банско
Официално: Стана ясно коя партия колко депутати ще има в 50-ото Н...
Бащата, който водеше болната си дъщеря по строежите, с нов дом
Обърнат тежкотоварен автомобил на прохода "Шипка", пътят е в окая...
Състоянието на детето, блъснато от влекач в Бургаско, се подобряв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).