Български педофил се криел от Интерпол всяко лято в Родопите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:28 / 10.02.2021
3578
Български педофил, издирван от години от Интерпол, "се укривал“ всяко лято в родното си село в Родопите. 56-годишният Ю.А. е с влязла в сила присъда за сексуално насилие над дете в Турция. Докато международната полицейска организация го издирвала, той прекарвал лятната си отпуска в селото, в което се е родил, съобщава "Родопи24". Педофилът вече е задържан, това станало при акция на полицията в София на 20 януари. Мъжът е бил обявен за издирване с червен бюлетин от Интерпол от 27 януари 2017 г. по искане на властите в Анкара. Спрямо него има влязла в сила присъда от 14 април 2015 г. от съда в Турция.

Със свое решение от 16 октомври 2020 година състав на Софийски градски съд е постановил мъжът да изтърпи за това престъпление наказание от 6 години лишаване от свобода.

Родопчанинът вече е приведен в затвора в Пазарджик за изтърпяване на наказанието, съобщиха от Министерство на вътрешните работи.

Той се изсели в Турция още през 90-те години на миналия век, разказаха негови съселяни. Създал и семейство в Бурса, а през лятото си идвал в селото. Хората разбрали за изнасилването от медиите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).