Борисов за магистралите: Ще правим по 10 км ударно сега, тежките ремонти - от септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:35 / 16.04.2015
2206
До първи юли ще строим по магистралите, след това ще продължим септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно сега, а ще оставим тежките ремонти от септември натам, за да не се спекулира и по тази тема. Това каза министър-председателят Бойко Борисов.

Борисов коментира съдебната реформа, както и спекулациите, които биха се появили вследствие на предлаганите промени, както и проблемите през последните дни за застрояваните на защитените пясъчни дюни.

"Реформата и това, което предлагаме съдиите да бъдат избирани от съдии. Съдиите ще изберат органа си и няма кой да им се меси. Надявам се в подобни на казусите, които има пред държавата в определени моменти, съдиите, които са издали някакви съдебни решения да има орган, инспекторат, ВСС или самите те, тъй като никой от нас не смее да отправи критика към тях".

"Но например от няколко дни гледам как моите министри се гърчат заради нещо, което има решение на съда. И вместо да бъдат поканени тези съдии и да дадат отговор, защо са бутнали нашите решения и са позволили строеж, трябва да отговаряме ние. Да ги поканят, това не е намеса в съдебната власт, да кажат: "Добър ден. Това не са 100 метра пясък, това са 90. Това не е дюна така съм го видял за това съм отсъдил", а не от сутрин до вечер министри да се чудят как да обиколят темата, че всъщност те са обжалвали, но решението е било върнато", каза още министър председателят.

Борисов посочи, че трябва да има инструмент, за да може този съдебен съвет и тези съдии да могат да кажат - как са решили, че това не са дюни, как са решели, че това не са 100 метра.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).