Бойко Борисов разкри дали ще подкрепи проф. Герджиков и много заядливо коментира изказване на Радев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
19:01 / 01.10.2021
3742
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на официалната церемония по откриването на галерия на бившия министър на културата Вежди Рашидов. 

"Аз се занимавам с важни неща. Не ми се говори за духовното състояние на изпаднал в криза човек, а и той е все "под пола", все с баджанаци.  Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм, сега глупостите му нямат край", отсече пред журналистите Борисов.

Ако е казал това, той не разбира какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, трябва да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури - на Дончев на Митко Николов. Преди 10-ина дена дойде Краси Велчев и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков", разкри той.

"Радев не е такъв смелчага, та да казва, че се крия. Много са страшни с Бойко Рашков. Само да внимава какво му казва Деси, че там е по-друга ситуацията", коментира Борисов.

"На нас ни трябва мир, смирение. Проф. Герджиков е ректорът на ректорите. Ректорът на Алма Матер. Какъв по-голям обединител може да се намери?

Да кажем, че Радев е прав- излизам аз и разделяме. Народа на две, мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори. Или търсим човек, който в тази тежка обстановка да ни събере. Той през цялото време се изживява като президент, премиер диктатор. Коя е неговата партия. БСП ли е неговата партия. БСП казват, че уж подкрепят, но не видях ръководството ѝ в инициативния комитет", каза Борисов.

 

"Мен ме интересуват парламентарните избори. Засега социологията е добра. Надяваме се да сме първа политическа сила. А на другите избори съм сигурен, че симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще подкрепят умен, красив образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор. В това съм убеден", отсече Борисов.

Той категорично заяви, че партията ще подкрепи проф. Герджиков, в комитета му ще влязат хора от ГЕРБ, а ректорът на СУ сам ще определи своето вице."Коя партия излъчи кандидат? БСП излъчи ли - не. "Демократична България", "Има такъв народ" излъчиха ли кандидат- не", негодува председателят на ГЕРБ.

"Тези хора не могат друго, освен да атакуват. Чудовищна инфлация, цените рязко нагоре. Тежка ще е ситуацията на тези, които ще трябва да управляват през януари и февруари. Спад с 63% на инфлациите. Забраниха на журналистите да ходят да гледат кораба. Сигурен съм, че вече този кораб тече. Както каза Младен Маринов, ако бяхме ние на власт, сега щях да съм ги накарал с жива верига и кофи да го вадят този кораб", продължи Борисов. 

"Изведнъж Румен Радев както беше сам, сега ще загуби. Неговата игра е да се бият двама генерали, да разделят народа и през това време държавата да фалира. Предпочитам Банкя пред "Калина" и неговите басейни и палати, в които живеят", категоричен е бившият министър-председател.

"Чух за намеренията на проф. Герджиков и аз осъществих връзката с него. Аз го потърсих", разкри представителят на ГЕРБ и бивш министър на образованието Красимир Вълчев. Той добави, че преди 10 дни е имало среща между него и проф. Герджиков, а след това е имало среща между него и Бойко Борисов.

Вълчев обяви, че проф. Герджиков има подкрепата на академичната общност и на почти всички ректори в страната. "Надяваме се ние да сме само една от партиите, които ще го подкрепят. Оттук нататък той ще си търси подкрепа.

ГЕРБ ще участва в президентската кампания, но както лидерът на ГЕРБ каза, приоритет са ни парламентарните избори", завърши бившият образователен министър.

Виж коментарите (15)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).