Белозем се запозна с възможностите за европейско финансиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:14 / 04.04.2014
1230
Възможностите, които дават европейските фондове и как да се кандидатства с проекти с европейско финансиране бе обсъдено в популярното в България като Европейското село на щъркелите - с. Белозем, община Раковски. 

Това стана на информационен семинар под мотото "ДА създаваме ЗАЕДНО", организиран и проведен от ОИЦ - Пловдив, събрал в местното Народно читалище "Просвета" близо 30 представители на читалища, библиотеки и образователни институции и заведения от региона, местната власт, студенти и безработни. 

Експерти от Областен информационен център - Пловдив мотивираха младежи ІТ-специалисти да използват своите компютърни умения и да започнат собствен бизнес с европейски средства. 

На служители от читалищата и библиотеките им бе посочена като добра възможността да подават проектни предложения по схеми по оперативните програми "Развитие на човешките ресурси" и "Регионално развитие".

По време на семинара бе представен програмен период 2014-2020. Бяха представени проектът на Споразумението за партньорство на Република България, очертаващо възможностите за финансиране на проектни идеи от Европейските структурни и инвестиционни фондове през програмен период 2014-2020 година, новите приоритети у нас за следващите 7 години, както и Националната стратегия за развитие "България 2020".

След семинара експерти от ОИЦ - Пловдив проведоха на място индивидуални срещи с всички заинтересовани. С това информационно събитие Областен информационен център - Пловдив продължава активната си работа по мащабната информационна кампания, която се провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област.

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект на община Пловдив, № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на течното злато се покачва, как се отразява това на пазар...
Бизнесмeн: При мен няма заплата под 2000 лева
Спряха контрабанда на хиляди таблетки хапчета за полова мощ
Жители на български град започнали да живеят като "барони" заради...
КЗП с коментар за вейповете, наподобяващи детска играчка
Черешопроизводител: Символична цена от 1 лв. за кг череши за тези...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).