Бареков след брифинга на Петков: За премиера ни конституционната шизофрения няма край

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
21:37 / 07.02.2022
9654
Николай Бараков с ответен удар след нападките на Кирил Петков срещу него. Днес повод за поста на бившия евродепутат са думите на премиера по време на извънредния брифинг в МС.

"Киро Петков твърди, че той лично щял да разпитва прокуратурата, вместо тя да разпитва него, както е по закон.

Имаме нов конституционен "Франкенщайн" - премиер, който си самоприпсва фунциите и на главен прокурор, след като се кани да води разпити, а наскоро обяви по телевизията, че щял да започне и да арестува. Така се получава, когато на младини бъркаш пробиотици от моркови, вместо да четеш книжки за разделението на властите, да речем на Монтескьо. За премиера ни конституционната шизофрения няма край. НО!

След като той, така и така ще ходи в прокуратурата в компания с превъзходната му секретарка Лена Бориславова, за да разпитват Гешев по разни медийни публикации, аз още утре ще предоставя лично на премиера Киро Петков сигнали в медиите за негови престъпления и злоупотреби, за да пита Прокуратурата и за тях.

Ще сезирам Кирил Петков да разпита Иван Гешев ЗАЩО го оневиниха с двойния аршин за погазването на Конституцията и още. Ще сезирам Киро Петков да разпита Гешев и ВКП по следните медийни публикации за евентуални престъпления:

1. Продажбата на черно на депутатски и министерски постове от Киро Петков и Асен Василев.

2. Невърнатите и взети незаконно заплати и бонуси от Киро Петков като незаконен служебен министър (над 100 хиляди лева) и заплатите на Лена Бориславова (15 бона на месец) от ББР. Това е факт след решението на Конституционния съд.

3. Източването на ликвидните активи на ББР и ДКК от Кирил Петков и назначените от него калинки в бордовете им.

4. Източването на водите на цели язовири с цел политически пиар.

5. Системното вербално погазване на законите от премиера Петков, с което развращава и дава лош пример на обществото. (това може да не е престъпление, но не и в Кировата глава).

6. Източване на общинския и държавен бюджет чрез купуване на общинска земя на занижени непазарни цени в Божурище от лицето Кирил Петков в качеството му на бизнесмен и мним инвеститор (многобройни медийни публикации).

7. Продажбата на т.н. "Златни паспорти" от приближени до Кирил Петков държавни администратори от Агенцията за чуждестранни инвестиции. (По сигнал в Парламента)

8. Незаконно подслушванене на журналисти и заплахи към тях от Кирил Петков и подчинените му пряко спецслужби на държавата.

9. Продажбата нелегално на газ на непазарна цена от новоназначеното ръководство на "Булгаргаз", за което сезират коалиционните партньори на Кирил Петков.

10. Системна злоупотреба с държавни средства за разточителни разходи от страна на премиера и неговия приближен шуробаджанашки кръг за охрани, самолети, хотели, банкети и екскурзии.

11. Търговия с влияние на Кирил Петков при назначаване на ключови административни и политически позиции в министерства, агенции и държавни фирми.

Странно защо Кирил Петков още не е коментирал и "провел разпити" тези горещи разкрития нито в медиите, които ги публикуват, нито в многобройните си интервюта и брифинги, нито в прокуратурата, където им е мястото?! Защото тези гореописани скандални прояви наистина плачат за белезници и затвор".

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).