БДЖ с 3,5 млн. лв. печалба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:56 / 02.01.2014
2146
Очаква се БДЖ "Пътнически превози" да завърши 2013 г. на печалба. По оперативни отчети се очертава от порядъка на 3,5 млн. лв. печалба. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Димитър Димитров, управител на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. По думите му за 4 месеца със собствени средства, без допълнително финансиране от държавата, компанията успя да компенсира почти 50 млн. лв. заеми. "Към настоящия момент успяхме да подобрим финансовото състояние на дружеството", заяви още Димитров. А около 400 хил. лв. годишно са загубите за железницата от пътуванията без билет.

За новата година дружеството планира да възобнови някои от трансграничните превози и конкретно влака София - Солун, става ясно още от интервюто. "Влизаме във взаимодействие с гръцките железници, за да можем да установим параметрите на движение, да направим анализ, който трябва да приключи с положителни цифри и резултати, да пристъпим към възстановяване на този влак", обясни управителят на компанията. И допълни, че се работи с няколко администрации по международен проект за превоз на пътници от Истанбул до Залцбург - това също ще бъде един процес. 

Дружеството и столична община участват в съвместен проект за съвместимост и взаимодействие на жп и градския транспорт. Ще се изследват възможностите - линиите на градския транспорт в района на Централна гара да се движат до по-късни часове на денонощието. Така ще се осигури обслужване на пътниците по последните пътнически влакове.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Момиченце е с опасност за живота, след като беше блъснато от кол...
Кампания 2024: Какви са изискванията за обвързаната подкрепа за п...
Предприемачи: Все по-трудно ще става закупуването на жилище, цени...
Мъж от Шумен за градушката: Като камъни падаха върху нас
Докато не получите касова бележка, може и да не плащате
Цената на бензина тръгна надолу


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).