Армията ни с най-много жени в НАТО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
12:37 / 23.08.2013
3144
Пропорционално България има най-много жени в редиците на армията в сравнение в останалите членове на НАТО. 14% от военните ни са представителки на нежния пол.

"Условията, които предлага служба в Българската армия, са много добри. Това е причината и за нарастващия брой на жените, постъпващи на служба", обясни министърът на отбраната Ангел Найденов.

Факт обаче е, че под 1% от дамите в редиците на армията са на офицерски длъжности, а жена генерал все още няма. Ангелов припомни, че до края на 2014 г. трябва да бъдат съкратени около 2300 военнослужещи.

"Това, което сме направили, е да отменим част от планираните съкращения", заяви още министърът. За пореден път Ангелов заяви, че допълнително въведеното условие за пенсиониране за служителите на силовото министерство трябва да отпадне.

"Заради реформите през миналата година близо 800 служители на МО са подали рапорти за освобождаване", изчисли още Найденов.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница
Хиляди Ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица
Само за ден десетки пияни и дрогирани зад волана
Без извънредно заседание на парламента днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).