Арестуваха бащата на скандално нашумялото хлапе Фончо Тарикатчето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:59 / 18.03.2021
11455
Ганчо Асенов от Пещера, който е баща на 10-годишния Фончо, седнал зад волана на "БМВ“-то на дядо си в желанието си да се прави на шофьор и бе качен клип в социалните мрежи за "за майсторските умения“ на малолетния, също попадна в полицейските сводки. Ганчо е бил спипан от органите на реда в родопското градче да шофира дрогиран. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Бащата на Фончо, седнал зад волана под въздействието на наркотици, е задържан от служители на Районното управление на МВР в Пещера. Вчера следобед на централната улица в града автопатрул извършил проверка на лек автомобил "Мерцедес“. 32-годишният шофьор бил тестван с дрегер, като пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна за амфетамин, съобщава Монитор.

Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая се води досъдебно производство. Случаят с невръстния Фончо-шофьорчето, както му викат вече в Пещера, нашумя малко преди Коледните и новогодишните празници, когато детето бе допуснато да подкара мощното немско возило на 50-годишния си дядо.

Заради нарушението собственикът на колата отнесе акт по Закона за движение по апътищата. От полицията тогава съобщиха, че бащата на детето наскоро е закупил законно газ-сигнално оръжие. Той го е предоставил на момчето и в тази връзка служителите, извършващи контрол по КОС, са образували преписка.

Тъй като родителите на малолетния бяха извън страната, на неговия дядо бяха съставени протоколи за предупреждение по реда на Закона за МВР. Преписката по случая беше изпратена на компетентните органи от отдел "Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).