Алибегов: Не е коректно да се мисли, че сме излъгали държавата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:26 / 03.02.2022
1152
През декември 2020 г. започна изплащане на помощи в размер на 20% от оборота за бизнеси, преустановили или ограничили дейнсотта си заради пандемията. Миналия месец НАП са започнали да изпращат покани за възстановяване на суми, заедно с лихвите.

От бизнеса смятат, че помощите са по-скоро кредит, а от приходната агенция поясниха, че техните действия са плод на непредставени отчети за употреба на средствата от страна на 66 фирми. Разходите няма да бъдат верифицирани, а средствата ще трябва да бъдат възстановени.

"Интересното е, че само фаза 2 остава непроверена от НАП. Възмутително е ако НАП е изплатила повече пари поради своя грешка, начинът е доброволно плащане от страна на фирмите, в никакъв случай не трябва да се начисляват лихви. Не е коректно да се мисли, че сме излъгали държавата. Казусът е крайно неприятен", сподели Ричард Алибегов пред Нова нюз.Според него всички фирми, получили средства, трябва да представят отчет как са изразходени. 

"Възмути ме това, че НАП извършва проверка. Изпратихме им всички документи, които обаче агенцията вече имаше. Близо 60 дни те проверяваха информацията, след това допустимите бяха одобрени. Фирмите, които не са изпратили отчет, най-вероятно са във фаза 4, защото, за да се стигне дотук, трябва да са преминати другите фази", обясни той. И допълни, че във фаза 2 е било необходимо само съгласие за проверка на оборота.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).