Агенцията по метрология: Няма фалшиво гориво по бензиностанциите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:51 / 11.01.2015
3477
Едва 15 % от проверените горива по бензиностанциите през 2014 година са показали отклонения в качеството, отчитат от Държавната агенция по метрология и технически надзор. Десетки сигнали са получили в Агенцията през мразовитите дни за некачествено гориво, направените проверки обаче не са показали отклонения, отчетоха от ведомството. Съмненията на шофьорите за некачествен дизел обаче остават, на работещите в автосервизите - също.

През мразовитите дни, когато живакът падна до минус 15 градуса, шофьорите, особено на дизелови автомобили се сблъскаха със сериозен проблем - колите им отказваха да запалят.

Шофьорите отдават проблемите с автомобилите си на некачественото гориво, което се продава по родните бензиностанции.

От Държавната агенция по метрология и технически надзор обаче са категорични - горивото не е фалшиво и направените проби специално за дизела, показват повече от добри резултати.

В автосервизите също отчитат проблеми с некачествено гориво. Последствията от които са ремонти за хиляди левове.

От Агенцията по метрологичен анализ и технически надзор са установили още едва 15% отклонение в качеството на горивата у нас за изминалата година. Единични са според тях и случаите на некачествено гориво по родните бензиностанции. Съмненията обаче остават.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България
Почина майката на Веселин Маринов, отмени концерти
Радев: Законът за движение по пътищата е написан с кръв


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).