Адвокати на Цветан Василев: Банкерът се страхува за живота си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:35 / 17.09.2014
3638
Потвърждавам, че семейството на Цветан Василев е заплашено. Това е от много време. Г-н Василев го е обявил това пред прокуратурата, пред главния прокурор. Василев ясно е заявил, че се страхува за живота си и за живота на близките му. Декларацията на Василев е направена в писмен вид от колегата Карадалиев. Това обяви Христо Ботев, който е един от адвокатите на банкера Цветан Василев, пред Нова телевизия.

"Цветан Василев е отишъл в полицията в Сърбия, защото не желае да бъде в ролята на човек, който се крие. Има кръгове от хора, които имат интерес и са заявявали заплахи и такива неща. Става въпрос за кръга от хора, с които има конфликт, както и случващото се в банката", добави Ботев.

Другият адвокат на банкера Константин Симеонов разкри, че когато е изготвяно неговото пълномощно, е бил поставен въпросът какво да се впише в пълномощното като място на сключване. Така се стига до това, че адвокатът да обяви къде се намира Цветан Василев и по-точно, че той е в Сърбия.

"Има заплахи към Цветан Василев от самото начало. Има и данни за по-пресни действия от страна на някой хора. Става въпрос за обещания за плащане за поръчка, за физическа разправа. Има данни, че е получил заплаха за неговото елиминиране. Без коментар повече", обясни Симеонов .

Попитан дали това е свързано с предишната разправия, която се разигра между Цветан Василев и Делян Пеевски, адвокатът каза - "да".

"Днес съдът в Сърбия ще обсъжда мярката за неотклонение и ще се решават нещата по същество. Не мога да кажа къде се намира, защото нямам контакт с него", добави още юристът.

Попитан какво мисли за обвинението, че Цветан Василев е източил 206 милиона лева от КТБ, адвокатът обясни, че за него подобно обвинение е абсурдно. 

"Прочетох в делото, че има данни за липси в касата на КТБ, но дали това е свързано с Цветан Василев по някакъв начин, нямам представа", завърши Симеонов.


Виж коментарите (3)

Още по темата (104):
06.10.2021 Делян Пеевски дойде на разпит в ДАНС
10.01.2018 Делян Пеевски проговори и каза шокиращи неща! Истина ли са?
16.08.2017 Международна заповед за арест за дъщерята на Цветан Василев
04.12.2016 Гриша Ганчев разказа за Цветан Василев и Бойко Борисов
09.06.2016 Съдът в Белград разреши екстрадирането на Цветан Василев
13.04.2016 Продават завод край Пловдив заради необслужван кредит към КТБ
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).