20 литра на квадратен метър и силен вятър очакват в Пловдив днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:48 / 06.02.2015
3574
За цяла България е обявен "жълт" код за силен вятър и валежи в петък. Изключение е само Смолянска област, където кодът е "оранжев" за дъжд. Там се очакват количества от 30-40 литра дъжд на квадратен метър. 

За Пловдив: Ще духа силен източен вятър със скорост 15-18 м/с, пулсации до 22-25 м/с. Ще има и валежи, след обяд и през нощта интензивни, очаквано количество около 20 л/кв.м.

В 12 области на Северна и Централна България е обявен "жълт" код за снеговалежи и навявания, придружени от бурен вятър. 

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. В тези области се очаква и силен вятър.

За София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Кърджали е обявен "жълт" код заради очаквани валежи от дъжд от 20-30 литра на квадратен метър.

За 7 области в Южна и Източна България е обявен "жълт" код само за силен вятър. Това са областите Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. Там ще духа силен източен вятър със скорост 15-18 м/сек, пулсации до 22-25 м/сек.

Валежите ще продължат и в събота и неделя, като постепенно навсякъде ще преминават в сняг. От новата седмица започва да застудява, като до сряда минималните температури ще паднат до минус 9 градуса, а и максималните ще се задържат под нулата.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Алгафари за "Ергенът": Не, няма такава жена в България
Стотици хиляди контрабандни цигари хванаха на ГКПП "Капитан Андре...
Как да си извадим скица на недвижим имот?
Чисто нова култура се отглежда в България
Инфекционист: Комарите могат да бъдат по-опасни от кърлежите
Колко ще ни струват компотите тази година?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).