17% от купувачите в интернет у нас са "ловци на промоции"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:26 / 01.04.2015
1052
17 на сто от купувачите в нета у нас са "ловци на промоции". Това става ясно от онлайн допитване в три страни от Източна Европа - България, Румъния и Унгария. Това най-често са жени от големите градове, които си стоят по цял ден вкъщи, на възраст са между 30 и 49 г., с деца. Почти половината от тези потребители посочват, че са непрекъснато онлайн през мобилно устройство и също толкова пазаруват няколко пъти в месеца от електронни магазини.

Интензивното търсене на промоции е основната черта на хората от тази група. Търсенето на намаления обаче съвсем не е случайно, защото близо половината спадащи към този тип гледат най-малко едно дете, което засилва нуждата от внимателно ограничаване на разноските. Предпочитаните от тях продукти са дрехи - 82%, обувки - 81%, книги - 63%, и домакински средства - 60%. Проучването разкрива, че най-много българи - 40%, попадат в групата на "рутинния тип". Най-характерен представител на тази група са мъже от големите градове, с деца, на възраст между 30 и 49 г.

Младите жени до 24 г. са основните представители на купувачите тип "приключенски". В категорията "анализиращ" тип потребител попадат 11%, като тук най-характерният представител е жена от столицата, на възраст между 30 и 39 г. Останалите типове купувачи са начинаещите и непостоянните.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).