ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев приключи европейската си приказка след загуба от Маритимо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:47 / 03.08.2017Коментари (91)14349
Фернандо Виана нямаше шанс пред португалската врата
Ботев (Пд) приключи участието си в турнира Лига Европа. "Канарчетата" загубиха от португалския Маритимо с 0:2 в реванша на остров Мадейра. Първият двубой в Бургас завърши 0:0 и така иберийците продължават напред с общ резултат 2:0.

Жълто-черните напускат настоящата кампания в турнира след общо 6 мача, в които записаха 3 победи, 2 равенства и едно поражение.

Това бе и последният мач на Омар Косоко с екипа на Ботев. В събота той лети с мениджъра си за Дубай, където трябва да мине медицински прегледи и след това да подпише договор с новия си клуб.

Първото сериозно положение в мача бе пред вратата на домакините. В 26-ата минута Омар Косоко изведе Цветомир Панов по десния фланг. Бранителят преодоля един футболист на Маритимо и шутира силно с левия крак, но вратарят улови топката.

Точно 10 минути по-късно Маритимо поведе в резултата след доста дискусионна дузпа. При центриране от фаул Пламен Димов избута в гръб нападател на португалците и съдията Йованович посочи бялата точка. Родриго Пиньо бе точен при изпълнението за 1:0.

В самия край на първата част Ботев пропусна идеална възможност за изравняване на резултата. Серкан Юсеин центрира от корнер в наказателното поле на Маритимо, където Виктор Генев се извиси и засече с глава. Топката обаче мина на сантиметри покрай гредата в аут.

В 49-ата минута Маритимо удвои преднината си. Цветомир Панов загуби една топка в непосредствена близост до тъчлинията. Евер Беса напредна и изведе Рикардо Валенте сам срещу Иван Чворович, а ударът на нападателя бе безпогрешен - 2:0.

Четвърт час преди края влезлият на смвяна Тони Тасев опита изненадващ удар от дъгата, но вратарят на Маритимо не позволи да бъде изненадан.

Снимките от мача са предоставени от Joana Sousa/jm-madeira.pt ЕКСКЛУЗИВНО за Plovdiv24.bg.

Ботев игра в състав:



Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на set
премахни филтъра

+5
 
 
Ей, Буферити. Много ще се радвам ако и вие направите това което Ботев напреви, нО за жалост не можете. Дерзайте тогава и не разваляйте мъката на момчетата.
+5
 
 
Искам да благодаря на нашия отбор за чудесното лято, за това че достигнахме до третия предварителен кръги вече мечтаехме пак за групите в ЛЕ.С късата резервна пейка, липсата на опит - толкова. Сега ни предстои още по-тежък период за да се адаптираме в нашето първенство и да се стабилизираме. Натрупаните картони за дълго време няма да ни позволят да сме в този титулярен състав, който видяхме в последните мачове.Дано по най-мекия начин да преодолем предстоящия спад в играта и да хванем навреме правилния ритъм!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: