ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кметът: Склонни сме да развалим концесията на стадион "Христо Ботев“ и да търсим републиканско финансиране
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 14.03.2016Коментари (95)19946
© Bultras.com
Склонни сме да развалим концесията на стадион "Христо Ботев" и да търсим републиканско финансиране. Това заяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев, коментирайки инициативата на "жълто-черните" фенове "Кауза Колежа", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Концесионният договор е доста тежък, включително и клаузите за неговото разваляне. Има си съответните неустойки. Но Община Пловдив със сигурност ще се съобрази с факта, че това е един много обществено значим казус. Аз мисля, че ако бъде предложено на общинския съвет да няма неустойки или някакви реципрочни дейности, които да бъдат в интерес на футболния клуб, общинският съвет ще подкрепи предложението за разваляне на концесията. Смятам, че когато коментираме тази тема с футболен клуб Ботев, концесията на стадиона не би трябвало да е някакъв проблем", допълни още кметът на Пловдив.

Той уточни, че очаква още следващата седмица представители на Ботев да пристигнат на преговори в общината.

"Най-добрият вариант е да разделят проекта на няколко етапа и стадионът да се изгражда постепенно. Така много по-лесно ще може да се търси финансиране. За този голям проект, който е сега, никой не се хваща - без значение дали се търсят пари от банки или от държавата", допълни Иван Тотев.

Още по темата: общо новини по темата: 130
11.05.2016
15.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
12.03.2016
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на madmaxxxx
премахни филтъра

-2
 
 
Такова решение би довело града ни до убийствени разногласия и мощни скандали, като това ще бъде повече от нормално! Съответно всеки, който каже "ДА" на подобно деяние ще трябва да бъде подложен на съд! Само предо около 2-3 месеца Иван Тотев каза, че договора за концесията няма как да бъде развален, защото е много сложен и със силно завишени параметри! Тотев спомена и едни 31 милиона, които трябва да се платят при евентуално разваляне на концесията!? От къде, на къде този стадион ще е от "обществено значение"??? А стадион "Пловдив" от какво значение е тогава, след като от 1989-та година не е пипнат и не е забит един пирон в него, на всичкото отгоре винаги е бил общинска собственост? Какво да кажат останалите 3 ФК в града ни, които не са и грам по-маловажни за Пловдив, както и да го погледнеш! Спартак, Марица, Локомотив!!! Какво направи обшината, за тези 3 клуба през годините? Каква е тази гигантска наглост от страна на кмета и общината, че да поставя този стадион като "значим за града ни", а останалите 3 не!? В такъв казус община о градоначалници нямат грам право да се месят освен с подкрепа чрез законови средства, но абсолютно равнопоставени за ВСИЧКИ СТРАНИ! Кмета и общината са избрани от всички граждани на Пловдив! Не само тези в жълто! Това е ясно и на малките деца и не разбирам, как е възможно подобна наглост да бъде прокарвана за кой ли път от тяхна страна? Защо 27 години НИКОЙ в този град (бивши и настоящи градоначалници) не направи нужното, за да може държавата да даде колкото трябва, за дострояването на най-големия стадион в България, а именно стадион "Пловдив"? Защо не се съсредоточат всички сили на целия град, за да може стадион "Пловдив" да се довърши и този стадион да се ползва от всички ФК и други спортни клубове, за официалните им срещи? Ботев има прекрасна база, Локото както е тръгнало и те ще се сдобият с тренировъчни терени, Марица и Спартак имат нужда от помощ, която е задължителна и не е непосилна за община Пловдив! От къде накъде ще се търси държавна помощ, за единединствен клуб, за който са нужни над 40 милиона лева, за довършване на строежа им и то не в крайния му вид? С тези пари могат да се направят чудеса не само за четирите ни ФК , а за други спортни клубове, които от десетилетия имат крещяща нужда от помощ! Или се помага на всички ПО РАВНО, или всеки да се оправя по единично или : "Калквото си надробиш, това ще сърбаш"!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: