ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фенове с ултиматум към Коко, ето я цялата истина за Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:38 / 09.06.2014Коментари (173)22666
© Plovdiv24.bg
От този момент нататък даваме тридневен срок, в който Константин Динев трябва да ни предаде безвъзмездно акциите. В противен случай започваме от долните дивизии. Това заявиха представители на привържениците на Локомотив Пловдив на специална пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg

На нея бяха изнесени факти около сегашното финансово състояние на клуба, както и вижданията за перспективата пред "черно-белите". Сред присъстващите на срещата с журналисти бяха Христо Бонев, Димитър Колев, Велин Терзиев, Димитър Ботушаров и Георги Дамянов. Феновете отчетоха и всичко, свършено от досегашното ръководство - подобренията по трибуните на стадиона, както и обновяването на базата - административна и спортно-техническа.

ФАКТИТЕ:

Към момента задълженията на ФК Локомотив възлизат на 5 300 000 лева. Основната част от тях според представителите на привържениците са натрупани по времето, когато начело на клуба е бил именно Динев. 

Наяве бяха изкарани сумите, които Локо дължи към различни институции, футболисти и треньори. За справка: 11 състезатели от последния отбор имат финансови претенции към клуба за неизплатени заплати за последните няколко месеца, в това число Тижани Белаид, Мендес, Намуши, Борислав Стойчев. Старши треньорът Сашо Станков е изпратил факс, с който твърди, че има да получава 31 500 лева.

Задълженията към НАП са за почти 2 милиона лева, към бившия собственик Веселин Марешки сумата надвишава 2,8 милиона лева, към полиция, пожарна и Бърза помощ - 20 000 лева, към различни хотели - 21 000 лева, към ВиК - 11 000 лева, към EVN - 4800 лева, за подлеза на Централна гара - близо 100 000 лева.

ПРЕДИСТОРИЯТА:

Част от нас бяха против повторното връщане на Динев миналото лято. Надделя мнението обаче, че всеки заслужава втори шанс, затова се съгласихме този човек да застане отново начело на любимия отбор. Нищо от обещаното обаче не се случи. Бюджетът на хартия бе 2 милиона лева, но както сами виждате - голяма част от него просто не е платена и само се трупат задължения.

ПРЕГОВОРИТЕ С ДРУГИ БИЗНЕСМЕНИ: 

Разговаряхме с много хора и фирми. Никой дори не иска да преговаря с нас, докато акциите са собственост на Константин Динев. Затова поставяме този ултиматум - бяхме доста търпеливи, повече от месец чакаме собственикът да направи нещо. Обявената от него цена за акциите от 350 000 евро е нереална, защото няма как някой да даде тези пари, а да получи негативи за над 5 милиона лева.

ИЗХОДЪТ:

Ако акциите станат наши, виждаме нещата така: ще изберем ръководство, на което хората ще имат доверие, некомпрометирано и необременено. Ще свием рязко разходите за заплати, като ще се стремим да се дават пари под формата на бонуси за победи, както бе при Марешки. Сега е моментът да докажем, че сме истински фенове и всеки да поеме своята отговорност. Голяма част от бюджета може да бъде осигурена от продажбата на билети, все пак през новия сезон ще имаме доста домакински мачове. Освен това има и няколко фирми, които също изразиха готовност да помагат, но само ако Динев няма нищо общо с отбора. Ще има приходи и от ТВ права. Смятаме, че поне до Нова година няма да имаме проблеми с финансирането.

Ще поканим специалист, който да води отбора, като ще се залага на по-млади футболисти, които ще получават по-ниски възнаграждения.

Ако Динев откаже да ни предаде акциите и си мисли, че ще направи отбор, няма да стане. Няма да допуснем нито треньори, нито футболисти на стадиона. Тогава остава другият изход - чисто начало, но от по-долните дивизии. Ако се наложи, ще преминем и през това. Локомотив го е имало и когато не е бил в А група. Ако искахме титли и купи - щяхме да сме от Левски или ЦСКА. Искаме честен футбол и раздаване на терена.

БОНЕВ: 

Снощи малко след 22,00 часа ми се обади Динев и ми каза: "Ти си единственият човек, на когото мога да дам акциите".

ПЕРСПЕКТИВИТЕ:

Разсрочване на задълженията с различните кредитори, изграждане на отбор с по-малък бюджет, като едновременно с това се търси и сериозен човек, който да дава пари за клуба. Сред приоритетите трябва да бъде развитето на собствената ни школа, а не непрекъснато наливане от пусто в празно.
Още по темата: общо новини по темата: 42
01.08.2017
04.10.2016
17.07.2014
16.07.2014
16.07.2014
16.07.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на orinoko
премахни филтъра

+1
 
 
Ще дойде време когато слънцето отново ще огрее изстрадалата локомотивска душа. Не е възможно отбор с десетки хиляди футболни фенове да бъде заличен от футболната карта на България. Рано или късно финансовите затруднения ще бъдат преодоляни, стадиона ни построен , а ние ще мечтаем за Шампионската лига.Колко бързо ше стане това, зависи само от нас хората които обичаме черно-бялата идея.Само Локо!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Фенклубът на Локо: Код черно-бяло! Да напълним Бесика с шалчета и знамена!
Левски следи най-резултатния футболист на Локо, който си тръгва през лятото
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: