ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Официално: Вижте новата визия на бъдещия стадион "Христо Ботев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:00 / 05.03.2014Коментари (253)54938
На пресконференция ръководството на Ботев представи официално подобрената визия на бъдещия стадион "Христо Ботев". На брифинга присъстваха президентът на "канарчетата" Юли Попов, изпълнителният директор Ангел Палийски и авторът на проекта на стадиона арх. Георги Савов.

Новият дом на "канарчетата" ще бъде готов май месец през 2015 година. Това обявиха от ръководството на тима, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Съоръжението ще е за 18 777 зрители, като 75% от капацитета на стадиона ще бъде покрит. На него ще може да се приеме среща от полуфинал за Лига Европа. Стадионът ще разполага с 600 паркинг места.

"Това, което представяме днес, е коренно различно, от това, което показахме преди 2 години. Надявам се това да е последният вариант, но всеки следващ, който получаваме от фирмата и архитектите е по-красив от предходния. Феновете на Ботев ще могат да се гордеят с най-красивия стадион в България, който ще е 4-та категория, с лиценз за полуфинал за Лига Европа. Преди три години и няколко месеца си обещахме това и се надявам май месец да ви посрещнем на новото съоръжение", каза Юли Попов.

"Покритието на стадиона ще бъде на 75% от седящите места. Трибуна А е на шест нива - като пет надземни и едно подземно, а останалите трибуни имат едно ниво. Секторът за гости е обособен в югоизточния ъгъл на стадиона и ще бъде за 1500 места. Той ще има отделен вход, каса и паркинг. Северният сектор, който е предназначен за агитката на Ботев, на седалките ще бъде изписана емблемата с 12-цата.", уточни арх. Савов.

Относно името на стадиона Ангел Палийски сподели, че както бе дискутирано името за клубната база, така ще се процедира с името на клубния стадион, за по-широка обществена дискусия.




Още по темата: общо новини по темата: 130
11.05.2016
15.03.2016
14.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Sims2
премахни филтъра

-18
 
 
Гнус ме е от вас, жалки анти-българи! Честита ДПС бърлога ! Бюрекови 1912 мажоретки! Линч за всеки жълт селски отпадък!
-19
 
 
ЖАЛКОТО ВИ ПОДОБИЕ НА ОБОР,НЕ ЗАСЛУЖАВА ТАКЪВ СТАДИОН НАЧЕЛО С КРИВАКА И МЪРЛЯЧА.
-24
 
 
Жълти мисири, това отвсякъде смърди на жалка предизборна пропаганда! Направо е смешно! С тези 18 000 и малко места, не знам ,как ще ви изкарват над 20 000 на мач, въпреки буферните зони???? Със 600 парко места глупостите с категориите за стадиончето ви бързо ще бъдат опровергани, при положение, че за момента минимума от УЕФА за 4-та категория е 800 парко места, а съвсем скоро ще бъдат увеличени на 1200! Ясно е, че дори и тези факти не биха ви спрели да се правите на "най-великите", защото сте толкова прости, че нямате граници в това, но това за момента са само "розовите" страни на "развитието ви" след 20 годишните разпад и унижение! Ще дойде времето, когато ще коментираме и страшните за вас последици от популисткия престой на ДПС и протежетата им при вас! НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД! ЗАПОМНЕТЕ ГО!...... Жалко и смешно е, че си мислите, че с придобивките, с които ви обзаведе ДПС ще останете единствените в този град! Напротив! В момента сте напред в някои неща заради турските лири, но един ден ще останете последни!!!!! Локомотив Пловдив е велик клуб с неповторима публика, която не е зависима от стадиони и бази! В историята си черно-белите са страдали повече от всички ФК у нас взети заедно и пак са продължили съществуването си по повече от достоен начин! Така ще е и занапред! На повечето от вас, жълти селяндури им се иска да изчезнем, но това няма как да стане и ние тепърва ще продължаваме да ви съсипваме живота не само на новия ви стадион(ако стане)....! Много се радваме, че ви минават подобни мисли през ограничените, жълти мозъци! Дано продължавате в същия дух и да се надъхвате още повече! По този начин един ден за нас ще бъде много, много по-сладко да ви мачкаме и да ви подиграваме, както е ставало не веднъж или дваж досега! Запомнете го! Всичко си има цена и всичко на този свят се плаща! Вие жълти селяни няма да направите изключение! Тези придобивки много скоро ще ви излязат през г..а, но за това ще си пишем не след дълго време! Само почакайте!.....До тогава се радвайте и се надявайте за 1912-ти път, че се разпадаме и изчезваме! Локомотив Пловдив винаги ще е номер едно в Пловдив, не заради количеството, не заради други жалки неща, с които вие жълти еничари се хвалите, а с това, че КАЧЕСТВОТО И ИСТИНАТА на града ни принадлежат на тези, които обичат ЛОКОМОТИВ Пловдив! Вие винаги ще сте пълнежа от селата и тепърва ще ви бъде доказвано!!!!!
-15
 
 
само не виждам къде има място за такъв стадион заедно с паркинги и прочие..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Ботев и още четири клуба поискаха голяма промяна, но тя не се прие! Нов формат влиза в Първа лига
Окончателно: Ето къде ще се играе финалът за Купата на България
Официално: Дубълът на Ботев се мести във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: