ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев откри най-модерната база в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:29 / 18.09.2013Коментари (110)28165
Ботев откри най-модерната футболна тренировъчна база в България днес. На церемонията в Коматево присъстваха собственикът на "канарчетата" Цветан Василев, кметът Иван Тотев, представители на Министерството на младежта и спорта, Български футболен съюз, Областна управа, Община Пловдив, както и редица футболни и спортни деятели, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Футболен комплекс Ботев 1912" се разполага върху площ от 66 034 кв.м. Той включва 6 футболни терена, хотел, многофункционална спортна площадка, два басейна, джакузи, сауна, парна баня писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг, фен-магазин, фен-кафе, зала за пресконференции, фитнес и трибуна с 2000 седящи места.

25 деца от школата на пловдивчани още днес ще станат новите обитатели на базата. Досега момчетата, които не са от Пловдив живееха в общежитията на Спортното училище "Васил Левски". От днес те ще разполагат с 80 двойни стаи.

"Днес е един от най-щастливите ми дни в живота, защото успях да реализирам една мечта, с която бях захранен в момента, който поех тежката задача да подпомогна развитието и оцеляването на Ботев. За това бих могъл да кажа, че развитието от голата поляна в Коматево до това бижу, наистина в някаква степен реализира развитието на Ботев в последните 2,5 години. Този прекрасен резултат нямаше да бъде възможен без доверието на Община Пловдив. Убеден съм, че ще докажем правотата си и решителността на новия стадион "Христо Ботев". Аз обещах да направим това вместо за 3г., за 2г. Вярвам, че с тази основа Ботев не просто ще бъде най-добрия в България, а ще може успешно да се конкурира на Европейското поле. За това пожелавам на футболистите и треньорското ръководство вяра, сили, себераздаване и себеотдаване, за да можем да удовлетворим високите изисквания на най-прекрасната публика в България", заяви маж

оритарния собственик на Ботев Цветан Василев.

"Изключително съм щастлив от повода, който ни събира тук сега. На 13 юни 2012г. започна работата по изграждането на спортно възстановителния център, 15 месеца по-късно това прекрасно съоръжение е завършено и готово да заработи. Всичко това, което може да видите с очите си нямаше да е възможно без решителността и подкрепата на мажоритарния собственик на Ботев Цветан Василев. Убеден съм, че тази база, която е първа по рода си в България ще сложи началото на една нова епоха на нашия велик клуб. Най-стария клуб в България има най-модерната база и е свободен да поеме в една нова посока, която ще го доближи до тенденциите в големия съвременен футбол, както и до голямата наша мечта да видим представителен отбор на Ботев изграден от собствени кадри", обяви от своя страна изпълнителния директор на "канарчетата" Ангел Палийски.

"Днес е един много специален ден за Пловдив. Ден, който бележим началото на новата спортна история на Пловдив. През годините назад Пловдив е бил сспортната столица на България, но през последните 20 години състоянието на спортната инфраструктура не кореспондираше със спорта, който се развиваше в този град. Днес ние бележим това начало с реализирането на един проект, който бе много важен за Пловдив. Базата, която виждаме тук е на едно световно ниво и аз мисля, че целта която сме си поставили и това което правим в Пловдив ще доведе до момента, който ние всички ще вдигнем шампионската купа на България. Нека много скоро да бъде и момента, в който ще се съберем заедно, за да открием и новото бижу на Пловдив - обновление стадион "Христо Ботев", обяви кметът Иван Тотев.

Веднага след откриването на комплекса в Коматево юношите на "канарчетата" откриха "Футболен комплекс Ботев 1912" с контролен мач срещу връстниците си от Лудогорец.
Още по темата: общо новини по темата: 29
20.06.2014
29.01.2014
03.12.2013
13.11.2013
13.11.2013
18.09.2013
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Hristo Iankov 1
премахни филтъра

-25
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
ПФК Ботев: Тотална доминация и домакинска атмосфера!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: