Отпуснаха близо 30 млн.лв. за довършването на залата на Колодрума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:24 / 11.02.2013
7384
Държавата отпусна 28 800 000 лв. с ДДС за довършването на спортната зала на Колодрума, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е станало в петък миналата седмица с постановление на Министерски съвет, съобщи кметът Иван Тотев. Подписването на договора с фирмата изпълнител Обединение "ГБС Пловдив" АД - Спортен комплекс, ше стане утре в 10:30 часа в заседателната зала на Община Пловдив. 

За избор на името на залата ще се проведе конкурс, поясни още градоначалникът. Кръстникът на спортното съоръжение ще трябва да плаща между 600 000 и 700 000 лв. годишно за това. Очаква се наемът, който Общината ще иска за ползване на залата, да е между 10 и 11 000 лв. на ден. 

Както винаги, Plovdiv24.bg ви информира изключително подробно за подробностите около съоръжението. При отваряне на офертите за довършване на залата зам.-кметът Димитър Кацарски направи оптимистичната прогноза, че през юли месец тази година лентата на Колодрума ще бъде прерязана. 

Обединение "ГБС Пловдив" АД - Спортен комплекс беше единственият кандидат, подал документи за участие в конкурса. Дейностите по цялостното довършване на залата минават през завършване на фасадата, осветлението, направата на светлинно електрическо табло, настилките за различните видове спорт, оборудването и обзавеждането на съоръжението и стигат до пълното издаване на обекта.

Подземният паркинг ще е за 150 автомобила, а външният - за 300 коли. Той ще бъде покрит със соларни панели за фотоволтаичната централа, която ще захранва със самостоятелна енергия спортната зала.

От три места ще се влиза в обекта. Единият вход ще е от страна на бул. "Менделеев", другите два от западната и южната страна на бул. "Найчо Цанов".

Припомняме, че в новата зала ще приемем домакинството на Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже и жени, както и за младежи и девойки (отборно и индивидуално) през 2014 година. Шампионатът ще се проведе през месец май. Форумът се провежда на всеки две години.



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).