ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Велев: Марешки говори смешки, Зума и Узунов имат вина за състоянието на клуба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 16.10.2012Коментари (64)9050
© Plovdiv24.bg
Бившият треньор на Локомотив Пд Емил Велев винаги е интересен събеседник. В навечерието на дербито между ЦСКА и "Левски" "7 дни спорт" го потърси за коментар за медийното ембарго, което наложиха и двата отбора преди мача в събота. Кокала, който е последният треньор, извел сините до шампионската титла, говори както за мач номер 1 в България, така и за престоя си в Локомотив (Пд) и отношенията си със собственика на черно-белите Веселин Марешки.


- Г-н Велев, защо в България стана практика отборите на Левски и ЦСКА да се крият преди дербито? Преди години това нещо го нямаше и мачовете май бях по-истински.

- Мисля, че преди време е имало затъмнение за това, което е ставало в отборите. Сега това се прави, ако искаш да скриеш нещо от противника. Специално аз предпочитам да правя поне по една закрита тренировка преди такова дерби или някакъв мач. Това е желателно, тъй като на тези занимания се заучават статичните положения. А всички знаят, че това е един много важен компонент от футболната игра. Тук, в България, обаче няма как напълно да се скрием, защото нямаме такива бази. Но на Запад това е правило. Отборите се подготвят и никой не може да им влезе в базите. И неслучайно поне аз не съм виждал репортажи от тренировките на Барселона или Реал (Мадрид). Но в България, ако можем, ще влезем и на терена. Не че с нещо може да се изненадаме, но основно за мен са статичните положения и с каква схема ще играе отборът, защото наистина може да се получат изненади.

- Затова ли през 2008 година наредихте на служителите в Левски да заварят оградата пред сектор "В" преди дербито с ЦСКА?

- Да, така беше. Явно това е помогнало, защото после победихме ЦСКА с 2:0 и с този успех си отворихме пътя към Шампионската лига. Между другото, тогава знаех точно с кой ЦСКА ще започне мача. Тогава противникът бе воден от сегашния селекционер на националния отбор Любослав Пенев. Наистина много неща знаех. Знаех например, че Данчо Тодоров и Здравко Лазаров няма да започнат в титулярния състав. Това до голяма степен ни улесни.

- Сега кой от двата отбора ще влезе като фаворит в дербито?

- В този мач няма фаворити и аутсайдери. Обикновено, ако в медиите се тиражира, че някой от двата отбора е по-слаб, той влиза много по-подготвен и амбициран да се докаже. Но за разлика няма как да говорим, тъй като не сме ги гледали. Все пак, като няма тв предаване на двубоите от "А" група, отборите остават скрити. Аз например гледах ЦСКА по време на мача срещу водения от мен Локомотив Пд. Смело мога да кажа, че ние изпуснахме победата. И то с такъв състав, който в момента виждате какво става с него...

- В Пловдив в момента май цари пълна разруха. Ще коментирате ли думите на собственика на Локомотив Веселин Марешки? Той каза, че ще ви плати неустойка, тъй като сте се държали прилично на последната ви среща...

- Това е малко смехотворно. Причината е, че аз, за да остана треньор на Локомотив, бях подписал договор, и то бих казал перфектен. Така че изказването на г-н Марешки няма нищо общо с това, което е било. Много изказвания му четох, откакто е начело на Локомотив и всички те са смехотворни. Така че не бих коментирал. Смятам, че и хората, които се занимават с футбол, също не го коментират. За мен не е редно един президент да говори така. Какво означават думите, че съм се държал прилично и затова ще получа неустойка? Това са пълни глупости. Имах перфектен договор, който бе заверен нотариално. Така че това, което е било записано в него като заплати, бонуси и неустойка, е изпълнено.

- А чухте ли се с Георги Иванов-Гонзо, след като той престоя само 24 часа начело на Локомотив?

- Не, не съм се чул. След като и той е избягал, явно е видял с какви хора си има работа.

- Получихте ли вече оферти от други отбори?

- Не, но се надявам в близко бъдеще да получа. Видяхте, че в отборите, в които съм бил, съм оставил добри впечатления. Винаги съм бил максималист. Понякога обаче плановете се разминават с реалността защото все пак се занимаваме с футбол. Има много компоненти, които, ако не се свържат, машината не може да заработи.

- А не се ли разочаровахте от футбола в България и не мислите ли вече за чужбина?

- За чужбина може да се мисли само ако те поискат. Ние живеем в България и трябва да спазваме правилата, от които човек не може да избяга. Както виждате, в "Левски" станахме шампиони, а бях освободен. В Славия отборът не бе играл никога финал за Купата на България, а класирах отбора за решителния мач за трофея и бях освободен. Сега също, и то след много силна година в Локомотив (Пд).

- Промениха ли се нещата в клуба след оттеглянето на Коко Динев?

- Да, нещата се промениха, след като г-н Динев си тръгна. Но той каза истината за ситуацията в интервюто, което даде наскоро. Може би след това бях освободен. Но аз мисля, че рано или късно това щеше да стане. Причината е, че човекът, който е в момента собственик, иска веднага и сега. А това няма как да се случи. А той (б.а. - визира Веселин Марешки) много добре беше запознат с какво разполагаме. И лично той освободи двама футболисти, които бяха от най-добрите в Локомотив. Визирам Йордан Тодоров и Здравко Лазаров. И то със съмнения, че двамата участват в черно тото. Трябва да имаш доказателства, за да казваш подобно нещо. Отделно Марешки не позволи да се вземат добри футболисти. Да, наистина с малко по-завишени финансови изисквания, но те можеха да вдигнат с много нивото на Локомотив въпреки хората, които напуснаха. Все пак става въпрос за 16 човека, които си тръгнаха в период от една седмица след мача с Витес. Разбира се, че не е задължително той да разбира много от футбол, но хората, които му дават съвети, би трябвало да са по-подготвени.

- Май визирате Атанас Узунов и Христо Бонев, които си подадоха оставките в края на миналата седмица, но отстрани изглежда, че не искат да си тръгват?

- Ами да, и те са виновни. Но както казва и настоящият президент, той няма да им приеме оставките.

- За финал, как оценявате нивото на първенството през този сезон? По-силно ли е то в сравнение с миналото или обратното?

- Наистина първенството стана по-оспорвано, но за сметка на качеството. Има един отбор, който е с ниво над другите и това е тимът на Лудогорец. От другите най-много до тях се доближава Левски. ЦСКА пък винаги са били величина и никога не може да ги изключваме. Не трябва да забравяме и отбора на Литекс, който е съставен предимно от млади български футболисти, които играят добър футбол. Това е пътят, който нашите тимове трябва да следват.

Източник: "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 31
26.10.2012
24.10.2012
21.10.2012
20.10.2012
19.10.2012
19.10.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Petar Kachulev
премахни филтъра

+12
 
 
Ехааааа, новата серия дойде :) Глупавото говедо умишлено пропуска гранда Ботев в последното си изречение, но няма нищо. Ние ще му покажем кой е номер 1.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: