ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Защо България няма есенен представител дори в "Лига Европа" и скоро няма да има?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:52 / 13.09.2011Коментари (85)11911
© Plovdiv24.bg
Снощи на стадион "Българска армия" Локомотив (Пловдив) загуби гостуването си на ЦСКА в последен мач от петия кръг на родната А "професионална" (кавичките никак не са случайни...) футболна група. Нищо ненормално, нали? Просто поредната домакинска победа на "армейците", дошла обаче за кой ли път след поредното "тънко" подпиране от страна на главния арбитър. Името му дори не е толкова важно. Веднъж е Таско Тасков, друг път - Антон Генов, в трети случай... Всъщност, няма значение! Важното е друго. 

А именно - КАК столичани "в повече" (една бърза справка сочи, че единственият титуляр за ЦСКА снощи, роден в София, беше... юношата на кръвния враг Левски Иван Бандаловски­...) стигнаха до победата? Как? Ами, може би чрез една добре утвърдена схема. За какво става дума ли? Става дума за това, че "червените" заслужено поведоха в резултата още в 19-та минута. И после... После на сцената се появиха хората, които според правилата на футболната игра са призовани да съблюдават за честното и спортсменско протичане на всеки един двубой. За кого говоря ли? За главния съдия и неговите двама помощници, разбира се! 

В 33-та минута Джереми Родригес изведе зад отбраната на "червените" Йордан Тодоров, който беше очевидно съборен в наказателното поле на домакините от бившия си съотборник Пламен Крачунов, но главният рефер Таско Тасков подмина ситуацията. Нека само си представим, че единадестметровият наказателен удар бе отсъден... Резултатът вече можеше да бъде 1:1. Веднага в ответната атака реферът, без да се замисля, даде една много спорна дузпа за ЦСКА за "нарушение" (кавичките отново не са случайни) на стража Лучини срещу Мораеш. И така се стигна до 2:0 вместо до 1:1. В 40-ата минута Локо "намали" резултата с гол на левия си бранител Михаил Венков. Защитникът засече центриране отдясно, но страничният рефер вдигна несъществуваща засада, с която отмени гола на пловдивчани. Сухите цифри бяха прекалено "сухи"... 2:0 за домакините, вместо 1:1 или поне 2:1. Защото едно е да излезеш за вторите 45 минути с един гол пасив, а нещо съвсем различно - да губиш на полувремето с две безответни попадения. Само че... знаете ли какво? Един европейски съдия не би имал предвид кой отбор е от столицата и кой - не! Той просто би свирил това, което вижда. Тогава може би мачът би завършил малко по-различно (най-вероятно пак с победа на ЦСКА, но... с много повече изводи за тях и техния лагер), отколкото сега. 3:0 е категорично, нали? Но дали толкова категорично бе чисто футболното превъзходство на... "столичани в повече"... ­­­­­­???

ЦСКА навярно наистина притежаваха повече футболни достойнства вчера. Може би. Но не и по този начин. Така не става. Простичката истина е една - никой няма полза от подобен слугинаж. Никой! А най-малко евроучастниците ни. Защото такива победи в безобразно слабото ни вътрешно първенство създават илюзии у тях, техните ръководства и привърженици. Илюзии, които са изключително вредни и опасни. За самите тях. 

И така до следващия август. Когато отново ще ги видим с наведени глави, опозорени от... Спартак Търнава, Тампере, Олимпия Любляна и... Има ли смисъл да продължавам? Нелепо е...
Още по темата: общо новини по темата: 21
15.09.2011
13.09.2011
12.09.2011
12.09.2011
10.09.2011
09.09.2011
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на UltrasMasters
премахни филтъра

+6
 
 
Добър анализ на plovdiv24.bg, Но и той ще си остане ГЛАС В ПУСТИНЯТА.Затова положение на пловдивските отбори имат вина и феновете на пловдивските отбори.Щом мълчим и търпим - значи ни е добре.Човек, който не харесва нещо се противи и бори срещу него.С годините тъпчене и мачкане от шопите сме се превърнали в мазохисти - колкото повече ни мачкат шопите, толкова по-хубаво ни става.Ние не можем да си разрешим проблема с базите и стадионите ни, та БГ-футболът ли ще оправим.Тия общинари вместо да ги награбим феновете на двата отбора, ние се дръглим помежду си като крастави магарета.Докато привържениците в Пловдив и провинцията са разединени - щопите ще се гъбаркат с нас и ще ни разпъват на кръст.Питам се какво трябва още да се случи за да покажем КОИ СМЕ НИЕ и да покажем, че разни тюфлеци в местната община и на шопската мафия, че НИЕ НЕ СМЕ ЗА ПОДИГРАВКА.Всички ние тук знаем истината защо футболът ни е на това дередже и защо двата пловдивски отбора са умишлено мачкане от шопите, но НИКОЙ НЕ дръзва да се опълчи, защото е по-лесно да мълчиш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Томаш вариант за треньор на ЦСКА-София след смяната на властта
Крушарски: Поредно решение, което съсипва футбола! Щетите ще са големи!
Георги Минчев не спира да бележи в Кипър, направи го в трети пореден мач
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Илиев, Павлов, Златински и Пиргов със специален "черно-бял" призив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: