ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Златински: Няма фаворит за титлата, а Локо ще е в тройката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 22.08.2011Коментари (28)6526
© Plovdiv24.bg
Халфът на Локомотив (Пд) Христо Златински даде интервю след загубата на "смьрфовете" от Черноморец в Бургас с 0:2. Ето какво сподели юношата на Пирин за срещата, както и за целите и амбициите пред себе си и Локо:


Христо, защо се стигна до загубата ви с 0:2 от Черноморец?
- Нямахме късмет в този мач. Стояхме добре тактически и физически. Играхме добре и не заслужавахме да загубим. Дори щеше да е справедливо да спечелим. Аз ударих греда в началото на мача, после Здравко Лазаров имаше няколко шанса, Вальо Георгиев също удари греда. В защита допуснахме грешки, от които Черноморец се възползва. Съдията също веднъж сгреши сериозно в наша вреда.

- Визираш събарянето на Здравко Лазаров пред наказателното поле през първото полувреме, нали?
- Да. В тази ситуация според мен трябваше да бъде изгонен защитникът на Черноморец, който извърши нарушението срещу Здравко. Но не искам да хвърлям вината само върху съдиите. Трябва да търсим причините преди всичко в нас самите.

- Има ли тенденция от страна на съдиите към вас. След всеки от трите изминали кръга се чуха оплаквания от вашия лагер?
- Надявам се да няма тенденция. Факт е обаче, че и в трите мача бяхме ощетени. Срещу Лудогорец отмениха редовен гол на Здравко Лазаров. Имаше наш играч в засада, но според мен един добър съдия трябва да изчака да види кой ще играе с топката и тогава да вземе решение. Срещу Локо (Сф) също имаше ситуации, които можем да оспорваме. Но така е, получават се грешки и се надявам да не са били умишлени.

- Феновете направиха така, че на "Лазур" можеше да се чувствате като домакини...
- Благодаря им много за това, че ни подкрепят навсякъде. В Бургас също бяха много и ни помагаха. Да продължават така, а ние от своя страна ще направим всичко възможно да не ги разочароваме.

- Свикнахте ли вече с изискванията на Драган Канатларовски?
- Да, и мисля, че това се вижда от играта ни на терена.

- Имате много чужденци в отбора. Сплотен ли е колективът ви и има ли делене на групички между самите играчи?
- Колективът ни е много добър. Приехме добре новите момчета в отбора и не се делим на групички.

- На по-добро ниво ли е Локомотив (Пд) спрямо миналия сезон, след като дойдоха много нови момчета, а други си тръгнаха?
- Така е, но ядрото на отбора се запази. Вижда се, че има израстване при нас - и технически, и тактически. Надявам се да играем по-добре и да постигнем целите си.

- А какви са те? Ще гоните ли класиране в Лига Европа на всяка цена?
- Със сигурност ще дадем всичко от себе си, за да играем в Европа. Най-важното е да играем добър футбол и да печелим. Ако ни се отвори възможност да атакуваме и по-предно класиране от зона Европа, няма да се откажем да го постигнем.

- Миналия сезон пропуснахте евро-турнирите, макар да завършихте с равни точки с Локо (Сф). Щяхте ли да се представите по-добре от тях в Европа?
- Не мога да кажа дали щяхме да стигнем по-напред от тях. Но смятам, че сме по-добрият отбор от Локо (Сф) и имаме сили да покажем добър футбол и в Европа.

- Какво мислиш за участието на нашите отбори в Европа -два вече отпаднаха, другите два също изглежда, че са пред отпадане...
- Смятам, че Литекс въпреки отпадането от Висла и загубата от Динамо (Киев) показа доста добра игра и не заслужаваше за загуби. ЦСКА изигра слабо първо полувреме срещу Стяуа, но през второто се представи много добре. "Червените" все още имат шанс да елиминират Стяуа и от сърце им пожелавам да продължат напред. За Левски не мога да коментирам, не знам защо се получи така с тях. Локомотив (Сф) отпадна от по-силен отбор и също смятам, че игра достойно.

- Кажи нещо за родния ти клуб - Пирин. Не може да не те боли за това, което стана с тях...
- Естествено, че не ми е приятно това, което стана. Трябва да кажа, че откакто се помня, този тим никога не е имал добри президенти. Не се сещам за бос, който да е направил много за отбора. Но въпреки това Пирин ще го има - давал е големи футболисти на България и ще продължи да дава. Няма как да се спре фабриката за таланти.

- Ще те попитам и за друг бивш твой отбор - Локо (Сф). С него не се раздели по най-добрия начин. Какви са чувствата ти към "червено-черните"?
- Нямам лоши чувства към тях. Дори оставих приятели в клуба. Но този отбор вече е затворена страница за мен. Човек трябва и от хубавите, и от лошите моменти да си прави изводите.

- Тогава (бел. авт., сезон 2009/10) Локо (Сф) записа няколко поредни загуби в края на първенството и пропусна евро-турнирите. Само футболни ли бяха причините за тези загуби или имаше и нещо друго?
- Само футболни бяха. Не бяхме в добра форма тогава. В края на сезона изпаднахме в дупка и не успяхме да излезем от нея.

- През настоящия сезон има ли фаворит в битката за титлата и какво ще бъде мястото на Локомотив (Пд) в нея?
- За мен фаворит няма. Отборите в челото са равностойни и нищо не се знае. А мястото на Локомотив (Пд) е в челната тройка и ще направим всичко възможно да го постигнем.

- Ти имаш ли амбиции за националния отбор?
- Това не ми е фикс идея. Много доволен и щастлив съм от начина, по който се развиха животът и кариерата ми до момента. Чувствам се много щастлив и в Локомотив (Пд). За мен е важно да продължа да играя добре и всичко ще е наред.

Източник: в. "Меридиан Мач"

Още по темата: общо новини по темата: 14
23.08.2011
21.08.2011
20.08.2011
20.08.2011
20.08.2011
19.08.2011
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на UltrasMasters
премахни филтъра

+1
 
 
Вижте, момчета истина е, че Ицо в момента е в много слаба форма - доста грешни пасове в средата и най-лошото е, че Златински на моменти просто се скрива по терена.Да не говорим, че Ицо се ползва с фенски имунитет заради голямото си сърце към Локомотив и е със статут на звезда в отбора, НО в качеството си на лидер Ицо НЕ поема отговорност да поведе отбора, да раздвижи играта в центъра и да се нагърби да реши мач, когато играта на отбора не върви. Ицо ако чете постовете тук, нека не ми се сърди, но като лидер трябва много да преосмисли поведението си на терена и да подобри доста играта си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Томаш вариант за треньор на ЦСКА-София след смяната на властта
Крушарски: Поредно решение, което съсипва футбола! Щетите ще са големи!
Георги Минчев не спира да бележи в Кипър, направи го в трети пореден мач
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Илиев, Павлов, Златински и Пиргов със специален "черно-бял" призив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: