ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (9)
Започна подготовката за Европейското по гребане в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 04.03.2010Коментари (4)5965
© Plovdiv24.bg
Пловдив зае стартова позиция в подготовката на предстоящото през септември 2011 година европейско първенство по академично гребане за мъже и жени. Първата сбирка на организационния комитет на първенството се проведе в кулата, от която съдиите на състезанието ще следят финалите на всяка гребна гонка по 2000-метровото водно трасе. Според председателя на Българската федерация по гребане - олимпийската шампионка Светла Оцетова, пловдивският гребен канал ще предложи условия за състезание, каквито малко гребни канали в Европа имат. Съоръжението в Пловдив е в отлично състояние. Това е един "тих" канал с голямото предимство, че гребците няма да бъдат притеснявани от силен насрещен или страничен вятър, каза г-жа Оцетова, която е световно признат специалист по изграждане и оценка на гребни трасета. До месец тя трябва да попълни въпросник от 19 страници и да го изпрати на Световната федерация по гребане. Очаквам след това, че експерти от федерацията и вероятно членове на нейното ръководство ще поискат на място да се запознаят с условията, които Пловдив предлага, заключи г-жа Оцетова.

Според пловдивския бизнесмен Иван Попов - един от основните "двигатели" за провеждането на големи гребни състезания в Пловдив, това ще бъде едно от най-безпроблемните състезания. Срещаме разбираме от всички административни нива - от Министерството на физическото възпитание и спорта до Община Пловдив. Доволен съм, че точно пловдивската администрация подкрепя най-силно състезанията, категоричен е Иван Попов. Организационният комитет обмисля възможности за увеличаване на броя на местата по трибуните на финалната права, както и на създаване на по-добри услови за работа на журналистите, които ще отразяват европейското първенство.

Първата сбирка на организационния комитет съвпадна с пристигането на националните отбори по академично гребане - мъже, жени, юноши и девойки, които започват първите си тренировки "на вода" именно на гребния канал в Пловдив. Почетен гост на организационния комитет бе най-известната ни състезателка по гребане в момента Румяна Нейкова, която също е отправила поглед към европейското първенство по гребане през 2011 година.

Още по темата: общо новини по темата: 17
09.09.2011
31.08.2011
18.08.2011
10.08.2011
10.08.2011
10.08.2011
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на grebeca1912
премахни филтъра

0
 
 
а на базата на тракия няма ток за кво говорим :Д:Д:Д
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Юноша на Ботев с нов гол за Несебър при трудно гостуване
Бивша звезда на Локо пак хвърли в екстаз китайците
Юношите на Хебър и Локомотив Пловдив си размениха по едно полувреме в Пазарджик
Капитанът на Спартак с хеттрик срещу Марково
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: