ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (9)
Димитър Илиев: Не е моя работа, но феновете на Ботев заслужават доста повече от това, което отборът им показва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 03.03.2022Коментари (4)8425
© Plovdiv24.bg
Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев говори преди предстоящото градско дерби, което е в събота от 17,30 часа на базата в "Коматево". Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година разкри какви са очакванията му за сблъсъка, а освен това се върна към спомените си от първото дерби с негово участие.

Димитър Илиев коментира още състоянието и играта на съперника и естествено разкри кой мач от сблъсъците между вечните пловдивски съперници остава №1 в неговото сърце.

Ето част от това, което Димитър Илиев разказа пред Sportal.bg по темата за дербито между Локомотив и Ботев:

Винаги съм казвал, че това е най-специалният мач за един юноша на Локомотив, какъвто съм и аз. Израснал съм в този град и знам колко важно е за нашите фенове. Напрежение все още няма. Като се свирне първият съдийски сигнал, започваш да мислиш изцяло какво трябва да направиш на терена.

Най-значимото дерби е спечелването на Купата, защото беше с цената на трофей. В последните 3 години и половина мачовете с Ботев ми доставяха много положителни емоции. Като започнем от завръщането ми в Локомотив в “Коматево" с победен гол и минем през историческото дерби, когато спечелихме Купата. Рекордното 6:0, което също ще остане в историята на пловдивското дерби. Това са много специални моменти както за мен, така и за всеки един наш фен.

В такива дербита няма фаворити. Много пъти съм давал за пример един мач, когато Локомотив беше изпаднал, а Ботев се бореше със зъби и нокти да остане. Друг пример е шампионският сезон на Локомотив, когато отборът беше с класи над Ботев, но при гостуването те удържаха 0:0. Има много примери, в които фаворитът е ясен, но не се случва това, което всички очакват. В момента силите са изравнени. Като класа отборите са близо един до друг. Малките детайли ще определят кой ще победи.

Ако Ботев не направят силен сезон с бюджета, с който разполагат, ще е странно. Знаем, че са един от най-стабилните отбори. Феновете на Ботев заслужават доста повече от това, което отборът показва през последните години, но това не е моя работа. Все пак сезонът не е свършил. До момента те се представят добре и са в първата тройка, но пилците се броят наесен и ще видим как ще завърши сезонът.

Ботев има скоростни и класни футболисти - знаем за силата на Тошко Неделев. Като индивидуалности са добри, но имат и слаби страни, които се надявам да използваме.

Спомням си много добре първото ми пловдиско дерби - нямах 18 години. Мачът беше на “Колежа" - загубихме 2:3, въпреки че играхме много силно. Беше много луд мач. Поведоха ни, до полувремето успяхме да обърнем. Имах едно чисто положение, излязох сам срещу Лилчо Арсов, но не успях да вкарам. Второто полувреме с две положения ни победиха. Беше тежка загуба, но след това през годините имам и доста приятни спомени от дербито.

И без да правя призив към феновете съм сигурен, че ще ни подкрепят до последния момент. Те винаги са зад нас - в добри и лоши моменти. Призовавам и двете агитки да няма провокации и ексцесии. Последните дербита виждаме, че феновете се държат изключително възпитано. Нека този, който е по-добър на терена, да победи.
Още по темата: общо новини по темата: 75
06.04.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
08.03.2022
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на 007
премахни филтъра

0
 
 
Ми като не е негова работа ,що се изказва ,не може да се въздържи да не злобее и да не дразни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Капитанът на Спартак с хеттрик срещу Марково
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: