Жена разказа как сама е подпомогнала корупционна практика

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
23:11 / 21.06.2021
7481
До редакцията на Plovdiv24.bg дойде писмо от госпожа, която разказа случай, в който сама е подпомогнала корупционна практика. Няма да посочим името й по обясними причини. Но преразказан случаят е следният:

Жената посрещнала преди три дни внучката си, която пристигнала на гости от чужбина в 21.00 часа. Детето се нуждаело от смяна на превръзки на пръстчетата, ноктите на които били оперирани наскоро. Потърсила кабинет за манипулации, тъй като се налагало смяна, и то веднага. Отишла в спешен кабинет на голяма пловдивска болница. Посрещнал я хирург, който се опънал първоначално, че това е спешен кабинет, а случаят не е толкова спешен. След настояване жената успяла все пак да склони хирурга да направи превръзките на детето. 

И въпреки, че прочела на вратата, че в спешния кабинет не се плащат никакви пари в брой, попитала все пак от любезност "дължа ли ви нещо“. Отговорът на лекаря бил "ами….не знам“. Тогава жената, достатъчно притеснена, решила да плати все пак. Потърсила банкомат, а лекарят учтиво и посочил къде има такъв и казал след това да мине през задния вход към кабинета му.

Жената намерила банкомата, който обаче не пускал по-малко от 50 лева. Опитала няколко пъти, но не, банкоматът пускал най-малко 50-левова банкнота. Изтеглила парите и отишла обратно при лекаря. Подала ги и обяснила,  че банкоматът не пуска по-малко. Лекарят бързо грабнал банкнотата и казал "ок".

Така, в името на детето, бабата направила прегрешението. Подпомогнала корупционна практика. А добре съзнавала, че това не е редно. Но и си помислила – значи наистина това съсловие е сред най-корумпираните у нас. Казала си "за здравето на детето е", въпреки, че в нейната професия 50 лева се изкарват не толкова лесно.

Когато пиша това, не ми се иска да го вярвам, че е истина. Защото познавам много лекари, които вършат задълженията си съвестно и в името на пациента. И си казвам, че може би държавната политика е виновна за са толкова зле финансово, та си позволяват да взимат пари в брой от пациенти.

А помислете колко още професии у нас не са добре платени, но нямат възможност да получават така.

Но фактите са такива – сами подпомагаме корупцията, а после я търсим извън нас и се опитваме да я изкореним. И обвиняваме винаги висшестоящите. А може би корупцията тръгва отдолу, точно от нас.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).