Жалба срещу изявите на кандидат-депутата Дани Каназирева като областен управител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:51 / 11.03.2021
14006
Партия КОД сезира 17-та районна избирателна комисия за продължаващите изяви на водача на листата на ГЕРБ в Пловдивска област Дани Каназирева като областен управител. В жалбата е записано, че тя се възползва от служебното си положение "за осъществяване на допълнително нерегламентирано отразяване на регистриран кандидат за народен представител в качеството му на областен управител в отпуск“.

Листата на ГЕРБ е регистрирана в РИК 17 на 1 март 2021 г. и според разпоредбите на Изборния кодекс и решение на ЦИК Каназирева е трябвало да излезе в отпуск от 2 март, а още на 1 март да издаде заповед кой ще я замества. 

Вместо това до медиите е изпратено съобщение, че Каназирева излиза в отпуск от 5 март, а междувременно на в качеството си на областен управител тя е отправила публично приветствие по случай Националния празник на Република България - 3 март, и е взела участие в официалните чествания. "За това свидетелстват изпратените до медиите материали и публикация в сайта на Областната администрация - Пловдив“, пише в сигнала на КОД. 

Според жалбата заместникът на Каназирева поема и ръководството на Областния кризисен щаб, чийто председател е областният управител. На 9 март 2021 г. Каназирева публично представя пред представители на медиите решенията на Областния кризисен щаб в Пловдив, взети на заседанието същия ден. "Категорично всички взехме решение, че за настоящия момент няма да се спира плановият прием“, казва тя във видео от изявленията ѝ пред медиите. Същото се повтаря и след днешното заседание на Областния кризисен щаб.  

С това според партия КОД Каназирева по недвусмислен начин потвърждава, че продължава да участва и упражнява властническите правомощия, присъщи на държавен орган, какъвто е областният управител, който е председател на Областния кризисен щаб, както и че в конкретния случай се възползва и ще продължи да се възползва по време на предизборната кампания от допълнително медийно отразяване по обществено значими теми, особено свързани с пандемията, нарушавайки принципа на равното явяване и състезание на избори на всички кандидати.

Виж коментарите (4)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).