Здравният министър за новото бижу на МУ Пловдив: Такова нещо се прави за първи път у нас!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (6)
13:38 / 09.10.2017
17204
Медицинският университет в Пловдив откри официално своя уникален информационен център, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Тази сграда промени до неузнаваемост входа, който приличаше на нещо средно между "Капалъ Чарши" и "Четвъртък пазара", пошегува се ректорът на МУ проф. д-р Стефан Костянев.

"Всички знаем, че материалното е преходно. Само тогава, когато материалното се съчетае с духовното по хармоничен начин, то се превръща в артефакт от нашия живот. Затова градежът на читалища в миналото, на църкви, училища и на университетски сгради днес е най-добрата инвестиция в бъдещето. Това не минава без следа, това остава! Честито и на добър час!", заяви още той.

Да кажат на "Добър час" на официалното събитие пристигна министърът на здравеопазването Николай Петров, депутати, зам.-кметове, почетни консули, ректорите на пловдивските ВУЗ-ове, шефове на пловдивски болници, преподаватели и студенти. Проектант на сградата е архитектурното студио RT Consult. Гостите изслушаха химна на страната в прекрасното изпълнение на студентка на МУ, специален подарък направи и госпъл хора на университета. 

"Най-важни са делата, радвам се, че днес съм част от този празник, защото такъв център се прави за първи път в България. Така Вие вдигнахте летвата ма МУ", похвали придобивката министър Петров. 

Инвестицията е на университета и е в рамките на 3 242 000 лева. В сградата на новия университетски център са обособени три функционални звена. Първото ще предоставя пълна информация за стъпките на адаптация на новоприетите студенти.

Второто е за административни услуги, където ще се извършва консултиране и подготовка на документи, необходими за МВР, здравни застраховки, банки и други. Третото специализирано звено ще обслужва и подпомага студенти в неравностойно социално положение и специализантите. Има още и зали за презентация, информационни и приемни зали за обслужване на студентите, каса, книжарница и интернет-кафе.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).