Започва залесяването на новата горичка "Слънчев лъч" в "Тракия" 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:00 / 23.04.2021
2272
Днес от 10,00 часа в най-младия пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на Земята – създаването на горичката "Слънчев лъч". Тя ще се намира в продължението на парк "Лаута" и ще допълни зелената система на квартала. Гражданската инициатива е с организатор Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с екоучилище "Слънчев лъч" и с подкрепата на "Подай ръка - Заедно за по-добро бъдеще" и кмета на "Тракия" Костадин Димитров.

Целта на организаторите и участниците е да подкрепят природата, като се включат в озеленяването на район "Тракия", да дадат добър пример на децата си и същевременно да им завещаят по-чист въздух. Проектът се реализира съобразно практиките на биодинамичното земеделие, като с него са съобразени времето и начина на засаждането, торенето и мулчирането.

Теренът е предварително почистен, а след засаждането дърветата ще бъдат укрепени по подходящ екологичен начин.

През 2021 година кметът на "Тракия" Костадин Димитров поде прекрасна инициатива за засаждане на поне 1000 дървета на много площи в целия район. Идеята допадна на мен и мои близки, като първоначално мислехме да засадим по едно дърво в чест на децата си, но после се ентусиазирахме да обединим повече хора и да стане красива и специална гора. Екипът, голяма част от родителите и децата от Еко училище "Слънчев лъч" прегърнаха идеята също, както и приятели, природолюбители, близки и съвършено непознати хора", споделя Вера Вулджева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).