Започна шестото издание на "Народен събор Пловдив" в парк "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 05.06.2021
4609
Точно в 12,00 часа днес беше даден официалният старт на "Народен събор Пловдив", който се провежда в парк "Лаута" за шести път.

Церемонията се състоя на първа сцена, а веднага след нея започна атрактивна възстановка на Комитет "Родолюбие". Събитието ще се проведе през събота и неделя и в него ще се включат повече от 4000 участници от цялата страна.

Освен богатата програма на двете сцени в "Лаута", посетителите ще могат да видят изложби на автентични народни носии, старинни оръжия, занаятчийски произведения, да вземат уроци по народни танци или да се включат в хоротеката на открито. Предвидени са и атракции за най-малките гости, концерти на фолклорни ансамбли, гайдарски състави, оркестри и други.

Част от програмата на фестивала са "Сестри Диневи“, орк. "Тракийско настроение“, ансамбъл "Тракия“, гайдарски състав "Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – гр. Пловдив, ансамбъл "Дилянка“, гайдарски състави от Чепеларе, Момчиловци, Рудозем, ансамбъл "Седенчица“, комитет "Родолюбие“, комитет "Традиция“, студентски танцов състав "Пълдин“ към УХТ – гр. Пловдив, ансамбъл "Марица“, ансамбъл "Слав Бойкин“, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев, ПостАрт и още много читалища, училища и самодейци от цялата страна.

Кметът на "Тракия" Костадин Димитров и организаторите от "Ясмина" канят пловдивчани и гостите на града заедно да съпреживят магията на българския фолклор.

Събитието е част от Културния календар 2021 и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).