Задържан от "Икономическа полиция" в Пловдив остава в ареста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:55 / 22.06.2021
1488
Пловдивският апелативен съд остави в ареста Н. Я., като отхвърли като неоснователна жалбата му за промяна на мярката за неотклонение от "задържане под стража“ в по-лека.

Срещу него са повдигнати обвинения за нерегламентирано разпространение на спортни стоки /маратонки/ с обозначение на известни търговски марки, без разрешение на правопритежателя в условията на повторност и за пране на пари от постъпилите от продажбата средства за периода от юни 2018 г. до 21.01.2021 г. Н. Я. е задържан след акция на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура – Пловдив на 21.01.2021 г.

Апелативен съд – Пловдив прецени, че от събраните до момента доказателства, сред които: - разпити на свидетели, протоколи за претърсване и изземване на маратонки и спортни дрехи, данни за разпространение на спортни стоки чрез общо 7 сайта, остава неразколебано обоснованото предположение за съпричастност на Н. Я. към престъпленията, в които е обвинен.

Съдът прие, че заради повторността на деянията относно разпространението на спортни стоки от известни марки без разрешение на правопритежателя им, при една по-лека мярка за неотклонение за Н. Я. има опасност той да извърши престъпление. Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).