За поредна година български и американски военни ще проведат съвместното учение "Тракийско лято"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:07 / 26.07.2021
3653
В края на лятото от 23 август до 03 септември ще се проведе многонационално учение "Тракийско лято“ с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите. Това стана ясно от среща на и. д. кмет Величко Родопски и ръководителя на екипа по граждански въпроси Даниел М. Майуро.

По време на учението ще се реализират 6 полета на ден между 11:00 и 15:00 часа, както и нощни действия от 19:00 до 23:00 часа от понеделник до петък. В учението ще участват 3 транспортни самолета C-130 "Херкулес“, а американските военни ще издигнат палатков лагер в с. Чешнегирово.

"Община Пловдив работи в синхрон с българските военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции. Фактът, че за поредна година ще се проведе подобно учене, е признак да добрите условия и професионализма на нашите военни“, заяви и. д. кметът Величко Родопски.

Допълнително ще се проведат и парашутни скокове над с. Чешнегирово и с. Крумово. Планирани са полети на ниски височини над територията на област Пловдив, както и стоварване на контейнери по въздух.  Ще се извърши операция по противодействие на въздушна отбрана, в която ще бъдат изпълнени огневи действия.

От името на американските военнослужещи Даниел М. Майуро заяви, че ще бъдат спазени всички правила  при операцията за прелитане на самолети над населените места.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).