Веско Ешкенази споделя своите музи в юбилеен концерт на 14-ти юли в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:08 / 21.06.2021
1018
Богата програма от любимите си музикални произведения е подготвил виртуозният цигулар Веско Ешкенази за дългоочавната си среща с публиката в Пловдив с концерта, който ще отбележи на сцената своята 50 годишнина.

Юбилейният проект ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е Койна Русева.

Мартин Пантелеев – братът на Веско Ешкенази, ще дирижира оркестъра на Плевенска филхармония, а специален гост  на музикалния празник ще бъде Люси Дяковска, с която Веско работи успешно през годините.

Заедно с най-известните произведения на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, публиката ще се наслади и на виртуозните пиеси "Рапсодия в синьо“, "Libertango“, "Monti Csardas“, "Лунната соната“, "Adagio“ и други.

"Ще празнувам тази любов...Към вас, към музиката, към моето семейство и моите музи!“ – споделя Веско Ешкенази по повод предстоящото събитие.

Билетите за турнето на концерта "Веско Ешкенази на 50" вече са в продажба в мрежата на Ивентим и касата на Маскарт в Дом на културата.

Настаняването се извършва на 50 процента от капацитета на Летния театър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).