В "Тракия" консултират за изграждането на безплатни инвалидни платформи във входовете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 18.05.2022
955
Район "Тракия" ще окаже пълно съдействие на нуждаещите и заинтересовани лица при набавянето, изготвянето и съгласуването на необходимата документаци, в съответствие с изискванията на програматаза осигуряването на "Достъпната жилищна среда" за хората с увреждания по компонент K1 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2022 г. към Министерството на труда и социалната политика.

По този компонент предложения се подават от сдруженията на собствениците в етажната собственост в многофамилни жилищни сгради (блокове), в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички.

През 2021 г. в три от жилищните входове на район "Тракия" бяха поставени електрически подемни платформи, с които се преодолява разликата в нивата между входната и стълбищната площадка пред асансьора, представляваща затруднение и сериозно предизвикателство за хората с увреждания, както и на техните близки.

Желаещитеда участват по Компонент 1 ще могат да се уверят сами в ефективността им, както и нагледно да добият представа за принципа на работа, налични защити, габарити и отстояния.

Стойността на платформите е непосилна за общия бюджет на входовете и за това трябва да се използват предоставените възможности от Министерството на труда и социалната политика, отпускащо безвъзмездно средства за изграждането на "Достъпната жилищна среда" за хората с увреждания.

Етажната собственост на нуждаещите се от достъпна жилищна среда входовете трябва да се мобилизира и възползва от програмата, по която необходимите документи за кандидатстване с проектни предложения се подават до 27.07.2022 г. включително.

Консултации може да получите в кметството на район "Тракия" на бул. "Освобождение" 63 в делничните дни от 8.30 до 17.00 часа. Въпросите си може да зададете и на имейл trakia@plovdiv.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).