Ути Бъчваров с послание от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:05 / 11.02.2021
1991
Емблематични фигури в сферата на хранителните технологии, храненето, техниката, икономиката и туризма се включват в кандидатстудентската кампания на Университета по хранителни технологии.

Първи своето послание отправи обичаният от всички кулинар и телевизионен водещ Ути Бъчваров:

"От все сърце се радвам, че в България има място като Университета по хранителни технологии, където онези, които обичат нашата вкусна България, могат да докажат на всички, че човек може да твори с хубави продукти, с усмихнати хора, с чудесни вина. И така България ще се превърне в желано място за всички нас, а и за туристите, защото без тях светът няма да е така весел. Уверен съм, че настоящите и бъдещите студенти ще променят нашата страна така, че всички да я обичат за напред.

УХТ е отличен избор за получаване на образование и за професионална реализация, най-ценната инвестиция в бъдещето, която може да превърне всеки в конкурентноспособна личност.“

Според артистичния готвач и всеобщ любимец идеята на ректора проф. д-р Пламен Моллов да покани уважавани професионалисти, за да отправят послания към кандидат-студентите, е мотивираща.

Преди това двамата разговаряха върху проекта "Национално меню“, който УХТ разработи през лятото на 2020 г. съвместно с Министерство на туризма. Ути Бъчваров презентира пред домакините своята най-нова идея. В 10 поредни предавания топ готвачът ще приготвя традиционни български ястия, типични за региона, от който произхождат, допълвайки националното меню. Рецептите ще бъдат достъпни за хората и лесни за изпълнение, увери гостът.

На срещата присъстваха доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков, участвали активно в разработване на националното меню. Те ще гостуват в телевизионния формат с водещ Ути Бъчваров "Вкусната България“, за да разяснят идейната философия на менюто. Всички се обединиха около твърдението, че храната и храненето са социокултурен феномен, който трябва да бъде превърнат в туристически продукт, формиращ у туристите трайни спомени и емоции за преживяното за вкуса на българската кухня.l

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).