Унижиха младеж в Пловдив, нямал запалка за цигара! Момчето е с множество кръвонасядания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:20 / 11.02.2021
13056
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 18-годишния П.В. за това, че на 8 февруари 2021 г. по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на 19-годишен младеж, изразяваща се в счупване на носни костици и кръвонасядания – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс. Той е бил задържан в резултат на бързи оперативно-издирвателни мероприятия на служители от ОД МВР Пловдив – Второ районно управление.

На 8 февруари в Пловдив на кръстовището на улица "Сергей Румянцев“ и бул. "Христо Ботев“, около 2,00 ч. през нощта, обвиняемият П.В. срещнал случайно пострадалия 19-годишен младеж. Двамата не се познавали. При разминаването си те разменили реплики. П.В. поискал запалка за цигара. Пострадалият нямал. Това станал повод за конфликт между тях. Обвиняемият бил употребил алкохол и нанесъл побой на 19-годишния младеж, като му причинил счупване на носните костици и множество кръвонасядания по тялото.

През това време мобилният телефон на пострадалия паднал на земята. Обвиняемият го взел и хвърлил към оградата на близка къща, след което си тръгнал. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Пострадалият е бил откаран в болницата, където е настанен за лечение. Няма опасност за живота му.

В резултат на незабавни оперативно-издирвателни действия на служители на 2 РУ на МВР – Пловдив е бил разкрит извършителят на деянието и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Открит е бил мобилният телефон и иззет, както и установен механизмът на извършване на деянието.

П.В. не е осъждан до момента. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на 2 000 лева. За извършеното престъпление законът предвижда лишаване от свобода до три години.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).