Убийството в Труд: Вярно ли си болна от рак, надявам се, че скоро ще умреш!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
12:27 / 25.07.2019
31068
Пловдивският апелативен съд остави окончателно в ареста 67-годишната Веска Хаджиева, задържана и обвинена за смъртта на съпруга си, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Случаят е от януари и абсолютно всичко по него може да прочетете в темата ни "Убийство в Труд". 

Парадоксалното днес бе, че и адвокатът на Хаджиева, и прокурорът поискаха изменение на най-тежката мярка за неотклонение в домашен арест, тъй като няма опасност да извърши друго престъпление и да се укрие. Апелативните магистрати, обаче, приложиха цялата си строгост с аргумента, че Веска може да се изкуши и все пак да се укрие.

Защитата - в лицето на адв. Орлин Търновалийски, контрира, че към момента, което е 6 месеца и половина след убийството, обоснованото продължава да е неясно що се отнася до час и ден на деянието. "Ако не е трагично, щеше да е смешно. Обвинението твърди, че тази женица е убивала мъжа си 20 часа, убийство в точно колко часа трябва да защитавам?", коментира той.

"Неоспоримо е, че на следващия ден тя е била на работа, през това време кой е извършвал убийството?". По думите му обвинението за умишлено убийство в периода 17,30 часа на 13 януари 2019 до 14 часа на 14 януари в село Труд, през януари може и да е било актуално, но към момента не е адекватно.

Търновалийски припомни и друг категорично установен факт - убитият е тормозел съпругата си. "Вярно ли си болна от рак, надявам се, че скоро ще умреш!", онагледи "загрижеността", която Костадин проявил към жена си, когато тя се разболяла от страшната болест. В момента на убийството пък той е бил с 2,62 промила алкохол в кръвта и силно агресивен. Поведението на Веска след това защитникът описа не като опит да скрие следите, а като действия, извършени под силен стрес и в момент на паника. Магистратите обаче не се смилиха над жената и тя остава в ареста.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (17):
08.02.2021 ВКС намали още присъдата на Веска, която уби мъжа си в Труд
10.09.2020 Намалиха наказанието на Веска, убила мъжа си край Пловдив
27.08.2020 Ще има ли милост за баба Веска, убила мъжа си край Пловдив след години
насилие?
09.07.2020 Вещи лица нищят поведението на Веска, докато е убивала мъжа си в Труд
13.02.2020 9 години затвор за Веска Хаджиева, жената ридае неудържимо!
13.02.2020 Случаят "Баба Веска" - умишлено убийство или неизбежна отбрана?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).