Творчески ателиета на открито и "Джуниър бенд" на Празниците на детето в Стария град този уикенд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 04.06.2021
1191
Този уикенд Старинен Пловдив ще бъде домакин на 22-то издание на Панорама на детското творчество. На 5. и 6. юни къща-музей "Златю Бояджиев" традиционно ще се превърне в място за творчество, където ще се съберат повече от сто деца. На улицата и пространствата около музея ще бъдат разположени изложби на участниците в творчески ателиета от цялата страна. От 9:00 до 18:30 в събота и от 9:30 до 15:30 в неделя малките посетители на Стария град ще имат възможност да се запознаят с тънкостите при изработката на изделия от керамика, царевична шума, плъстене с вълна.

Тазгодишното издание под надслов "Памет в символи“ се реализира към програма "Наследство“ на Европейска столица на културата. Гостуващите творчески ателиета са от градовете Пловдив, Севлиево, Бургас, Велико Търново, Първомай, Чипровци, също с. Куртово Конаре. Традиционно специални гости са и най-малките участници от детска градина «Брезичка», град София.

За празничното настроение на събитието от Велико Търново пристигат духов оркестър «Джуниър бенд» към СУ «Емилиян Станев», които ще свирят на специална открита сцена. За пловдивчани и гостите на града те ще направят музикални дефилета по Главната и улиците на Стария град.

Панорама на детското творчество се организира от сдружение "Духовно огледало“ с председател Татяна Костадинова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).