Тлъсти премии за общински директори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 12.06.2009
2330
Зашеметяващи премии до 6000 лева ще получат управителите и директорите на 22 общински търговски дружества. Извънредните възнаграждения, наречени със странното име "тентиеми", представляват 20 на сто от средното възнаграждение в съответното дружество, обясни зам.-кметът Александър Константинов. При месечна заплата от 2500 лева, начислена за 12 месеца, сумата надхвърля 6000 лева.

С остри критики от страна на ГЕРБ местният парламент прие вчера годишните балансови отчети на общинските фирми. Всички здравни заведения са на печалба, а "Чистота" е с рекордните 254 000 лева отгоре. Нейният управител Радослав Кошински също ще получи "тентиеми".

Д-р Лилия Учкунова от ВМРО се хвърли в бой да брани от конкурси управителите на МБАЛ "Свети Пантелеймон", "Свети Мина" и Белодробна болница. "Те са преди всичко социални заведения, а след това търговски", протестираше съветничката в народна носия. Тя нареди на автора на предложението Александър Константинов първо да мисли, а след това да иска.

Наложи се шефът на съветниците и неин съпартиец Илко Илиев да й напомни, че в крайна сметка тримата управители няма да се явяват на конкурси. "С това решение ще видите силата на икономическите последици", обърна се към управляващите финансистката от ГЕРБ Даниела Йотова. Въпреки протестите на опозицията мнозинството на ВМРО, БСП и "Атака" одобри създаването на 5 нови дирекции в общината.

"Когато България официално е в рецесия и ведомствата свиват разходите, в пловдивската община те се раздуват, като се назначават директори", заяви Даниела Желязкова от ДСБ.



Източник: в. "24 часа - Пловдив"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).