Талантливи деца изпълниха великолепен концерт в парк "Рибница"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:17 / 23.06.2022
733
Великолепен съвместен концерт сътвориха децата от "Арт Войс Център“, съставът на "Биг Бенд Пловдив“ и децата от Музикална школа "Карловойс“ - гр. Карлово на сцената на парк "Рибница“ в район "Северен“.

"Пловдив СтоЛица на песента“ е фестивал от Културния календар, финансиран от Община Пловдив вече за четвърта година по Компонент 1 – "Фестивали и значими събития“.

Инициатор и домакин на фестивала е Сдружение "Арт Войс Център“ - Вокална школа от гр. Пловдив с ръководител Румяна Иванова и педагози: Ева Палакова, Гергана Филева, Алис Толева, Анастасия Баткова, Пола Кутманова, Кристина Жечкова, с подкрепата на "Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев. Идеята на събитието е да гостуват едни от най-успешните вокални школи от България, като им бъде предоставена професионална сцена.В предишните три издания Пловдив наистина се превръщаше в Столица на детската песен и приятелство, което е и главната цел на проекта.

"Щастлив съм, че в парк "Рибница“ се събраха толкова много млади таланти, които ще имат възможността да се изявят на голямата сцена. Пожелавам на всички певци нови успехи, приятни срещи с техни връстници и завоюване на престижни награди от музикални фестивали у нас и в чужбина“, каза на старта на мероприятието кметът на район "Северен“ Стоян Алексиев.

Вокална група "Карловойс“ представи едни от най-популярните и обичани български песни- "Детство мое“, "Една българска роза“, "Моя страна, моя България“, "Дано, дано“, "Далечна песен“ и "Междучасие“.А солисти от Mузикална школа "Карловойс“ към Военен клуб-Карлово с ръководител Анита Илиева зарадваха публиката с чудесни изпълнения на световни хитове.

Децата от "Карловойс" са носители на множество награди от национални и международни конкурси.Преди броени дни групата спечели най-голямата награда-Купата на Кмета на Община Димитровград за най-ярко представяне на конкурса "Златен извор“. "Карловойс" се отличава и с новите си авторски песни и клипове към тях, както и с песни, влезли в учебниците по музика.

В края на събитието към гостите от Карлово се присъединиха и децата от "Арт Войс Център“, за да поставят един чудесен финал на концерта.Всички изпълнения бяха под блестящия музикален съпровод на "Биг Бенд Пловдив“.

Изтеглена бе и томбола с награди за децата от публиката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).