Световен гигант днес започва строеж на нова фабрика в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:58 / 07.07.2021
16901
Днес започва строеж на нова фабрика в Пловдив. Първата копка по проекта ще бъде направена на официална церемония в 10,00 часа. 

BTL Industries, световният лидер в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура, започва строеж на нов завод в града под тепетата. Инвестицията е в размер от над 20 милиона лева и ще допринесе за икономическото развитие на региона.

Официалната церемония за първата копка, която ще отбележи началото на строежа, ще бъде с участието представители на министерство на икономиката, община Пловдив и ръководството на компанията. Очаква се строежът да бъде завършен през първото тримесечие на 2023 г.

Новата фабрика, в която ще се произвежда пълното портфолио от модерна медицинска апаратура на BTL, ще представлява над 25 000 кв. м. застроена площ и ще допринесе за създаването на много нови работни места в региона.

Заводът щe бъдe paзпoлoжeн в Изтoчнaтa пpoмишлeнa зoнa нa тepeн нa бившaтa ĸoжapcĸa фaбpиĸa "Πyлпyдeвa“. B плaнoвeтe e дa ce изгpaдят aвтoмaтизиpaни cĸлaдoвe, poбoтизиpaни cиcтeми зa paзпpeдeлeниe нa cĸлaдoвeтe мeждy paбoтницитe и coлapeн пapĸ. По-голямата част от пpoизвoдcтвoто ще бъде подготвена зa изнoc в над 110 дъpжaви нa 6 ĸoнтинeнтa. 

В края на 2019 г. със съдействието на Община Пловдив BTL Industries получи сертификат за инвестиция клас "А“ за изграждането на нова производствена база в Пловдив. Компанията строи изцяло нова фабрика в централната част на града за производство на електронна медицинска апаратура в отговор на нарастващата нужда от разширяване на дейността ѝ в България. Инвестицията е за 20 млн. лв. Проектът предвижда разкриване на 200 нови работни места. 

През октомври правителството отпусна 1,02 млн. лева за изграждане на пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположена производствената база. Средствата са от бюджета на Министерството на икономиката за прилагане на финансови насърчителни мерки по ЗНИ. Изграждането на пътната инфраструктура е ангажимент на Община Пловдив. Проектът включва реконструкция на част от ул. "Владая“ и връзката с бул. "Марица“ по плана на многофункционална зона "Изток“. 

BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 20 години на българския пазар. Производствената й база се намира в Пловдив, където в момента работят над 210 души. BTL разполага и с R&D център в София с 30 служители. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите й се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента. Апаратите, произведени от BTL Industries, са отличени с редица награди за иновативност, дизайн и принос в развитието на медицината в световен мащаб.

Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
16.04.2024 Изграждането на новата връзка между ул. "Владая" и бул. "Марица юг"
напредва
26.03.2024 Офанзива на ул. "Владая", приключват я през август
18.06.2022 Нова тенденция се наблюдава в Пловдив
15.06.2022 Първа копка на нов път направиха в Пловдив
13.05.2022 МС даде зелена светлина за нова пътна инфраструктура в Пловдив
16.09.2021 Завод от ново поколение правят вътре в самия Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).