Съдът спря сделката за "Градски транспорт"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:41 / 01.06.2009
5336
Пловдивският административен съд е отменил решението на ОбС, с което през декември м.г. бе променен приватизационният договор на "Градски транспорт". 

Признаването за инвестиция на нови автобуси и тролеи, независимо че лизингът е за сметка на приватизираната фирма, а не на купувача "Транс сити", е незаконосъобразно, е постановил съдът на 25 май. 

На 18 декември 2008-а управляващата коалиция ВМРО, БСП, ДПС, "Атака" реши казуса "Градски транспорт" в полза на мажоритарния му собственик Ангел Батаклиев, който е и червен общински съветник. Така мнозинството разчисти пътя за признаване на покупката на 60 нови автобуса за 13 млн. лв. за вложение на Батаклиев, нищо че лизинговите им вноски се изплащат от "Градски транспорт". Опозицията от ГЕРБ и ДСБ определи акта на ОбС като коледен подарък за милиони, а взетото решение влезе в противоречие със заявлението на Надзорния съвет на ПОАП, че лизинг по такава схема не може да се брои за инвестиция. По онова време шеф на надзорниците беше съветничката от ГЕРБ Дани Каназирева, а през октомври м.г. тя бе сменена на поста от червения адвокат Тодор Кръстев.

"Уморих се да повтарям, че инвестицията следва да е за сметка на купувача, тъй като всеки договор за приватизация съдържа три основни компонента - цена, инвестиция и програма за трудова заетост", заяви в събота Каназирева.

"Съдът има право. Официално не сме получили решението, ще го анализираме", лаконичен бе Тодор Кръстев. "Свикал съм юристите, ще обжалваме пред ВАС в законовия срок", каза шефът на ОбС Илко Илиев. "За Пловдив е по-важно да имаме нови автобуси, особено след трагедията край Ямбол", коментира шефът на левицата в ОбС Николай Радев.

"Като правило всичко, което се прави в "Градски транспорт", е масово потъпкване на нормативната уредба. Става дума за политически чадър над Батаклиев и е крайно време той да бъде свален. Това е уникален случай за нагла политическа корупция", заяви управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков.



Източник: в. "Труд"

Виж коментарите (0)

Още по темата (159):
28.09.2022 Пловдивчанин заплаши с неподчинение заради някои проблеми в града ни
01.07.2022 Страшно задръстване на Сточна гара
25.04.2022 Страшна опасност в Пловдив виси над главите на хиляди шофьори и
пешеходци
22.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
21.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
20.08.2021 Затвориха част от бул. "Шести септември" заради паднали жици
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).