Съдът се произнася до месец по случая с Ваня Стоицова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:07 / 28.04.2009
3589
В истинско фиаско се превърна делото за възстановяване на работа на уволнената директорка-инвалид на Професионална гимназия по битова техника - гр.Пловдив. Пловдивския окръжен съд заседаваше цял час по спора, тъй като адв. Кръстьо Дуков, представляващ временно изпълняващата длъжността "Директор" на гимназията Мария Ангелова през цялото време отрупваше съда с постоянни и повтарящи се искания за експертизи, които бяха отхвърляни. Юристът успя до краен предел да изнерви и ядоса съдебния състав, като постоянно влизаше в спорове с тях и възроптаваше гласово и емоционално на всеки един отказ на съда да приеме исканите от него експертизи. Наложи се председателката на състава да му обяснява, че всичко си го пише в решението на ТЕЛК, то е окончателно и Съда не може да го поправя, като в тази връзка всичките му искания се явяват ирелевантни към спора.

Адвокатът обаче продължи да упорства и да търси скандала, заявявайки, че случаят бил предрешен. Това сложи капак на целия цирк, който се опита да сътвори Дуков и съдът му заяви, че не е единствен за заседание днес и света не се върти около него и неоснователните му претенции, които излизат извън същината на спора.

В залата присъстваше и самата Ваня Стоицова, която лаконично поиска да бъде оставено в сила решението на Районния съд. Тя бе представлявана от адв. Евгени Костадинов, а за морална подкрепа с нея беше и бившият й ученик Кристиан Гьошев, който е вече дипломиран юрист, спечелил делата срещу Министерството на образованието и науката за матурите.

Пловдивския окръжен съд обяви, че ще се произнесе с решение в законовия едномесечен срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
30.12.2011 Борбена и достойна пловдивска директорка се оттегли предсрочно
21.04.2010 Директорката-инвалид на Гимназията по битова техника отново на работа
19.06.2009 Прокуратурата и омбудсманът разследват недопускането на Стоицова
18.06.2009 Не допуснаха директорката-инвалид на работа
01.06.2009 Връщат директорката-инвалид на работа
28.04.2009 Продължават съдебните битки за уволнената директорка инвалид
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).